GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Β. Κεγκέρογλου: "Καμία απόφαση για μείωση των επικουρικών συντάξεων"

«Προς επανεξέταση είναι το μέτρο του εισιτηρίου 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία», τονίζει σε συνέντευξή του...


«Προς επανεξέταση είναι το μέτρο του εισιτηρίου 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία», τονίζει σε συνέντευξή του...
στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του Υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη» σημειώνει ο Υφυπουργός Εργασίας και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση αυτό το θέμα είναι προς επανεξέταση και ως προς αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση. Θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να διευρυνθούν οι κοινωνικές κατηγορίες που εξαιρούνται. Για παράδειγμα δεν είναι ευκρινές κατά πόσο οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν εισόδημα, καλύπτονται από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί».

Ο Υφυπουργός Εργασίας διέψευσε επίσης δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία με την αρχή του νέου έτους τίθεται σε ισχύ και το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων. «Κατ`αρχήν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να έχει ανακοινωθεί ή να ισχύει με τον καινούργιο χρόνο. Επομένως όλα είναι σενάρια που προφανώς στηρίζονται σε κάποιες απόψεις. Δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία για το νέο σύστημα, το οποίο άλλωστε δεν θα εφαρμοστεί από 1/1/2014 προκειμένου να έχουμε αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα. Το νέο σύστημα όπως έχει προσδιοριστεί, με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας είναι ακόμη υπό επεξεργασία και θα προσδιοριστεί με συγκεκριμένη ρύθμιση».

Σε ερώτηση αν αληθεύει πως, έχει ήδη καταρτιστεί ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ για τις επικουρικές και απομένει μόνο η έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε:

«Το θέμα των επικουρικών συντάξεων με το νέο σύστημα δεν έχει καταληχθεί και δεν υπάρχει και συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης. Επομένως είναι υποθετικά τα σενάρια».

Ο Υφυπουργός Εργασίας σημείωσε πάντως ότι «αυτό το οποίο θα ισχύσει από 1/1/2014 είναι το νέο σύστημα καταβολής του "εφάπαξ", που έχει να κάνει με όλους όσοι λάβουν πράξη συνταξιοδοτική από την 1η Ιανουαρίου και μετά».

Σε ερώτηση, αν θα υπάρξει μείωση στο "εφάπαξ" τόνισε ότι «αρχικά ο νέος τρόπος προέβλεπε κάποια μείωση η οποία ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά μετά από επεξεργασία που έγινε από το υπουργείο με τη δυνατότητα απόσβεσης σε περισσότερα χρόνια θα είναι πάρα πολύ μειωμένη». epoli.gr

1 σχόλιο

  1. Ένας στους 27 μακροχρόνια ενεργοί ,λαμβάνουν το επίδομα. Οι υπόλοιποι μαγειρεύουν αέρα κοπανιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση