GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι ανατροπές στην εισοδηματική πολιτική οδηγούν σε νέα μέτρα»

Το καμπανάκι ότι «οι ανατροπές στην εισοδηματική πολιτική οδηγούν σε νέα μέτρα» χτυπάει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σ...


Το καμπανάκι ότι «οι ανατροπές στην εισοδηματική πολιτική οδηγούν σε νέα μέτρα» χτυπάει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μέχρι στιγμής από τις δικαστικές αποφάσεις για ένστολους και δικαστές που έφτασαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους –γιατί υπάρχουν κι άλλες που είναι καθ’οδόν- το κράτος θα πρέπει να καταβάλει μέσα στο 2014 γύρω στα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας, όσον αφορά τις απαιτήσεις της τρόικας, είπε στη «Real News»: «Ας αναμένουμε την απόφαση και τότε το συζητάμε. Οι ανατροπές στην εισοδηματική πολιτική οδηγούν σε νέα μέτρα. Να σας θυμίσω, βέβαια, ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση πέτυχε την αποφυγή ήδη ψηφισμένων περικοπών για τους ένστολους από το 2014, όπως προβλεπόταν στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, ύψους περίπου 340 εκατ. ευρώ, σε ακαθάριστη βάση.
Σχετικά με τον χαρακτηρισμό «μεγάλο πονοκέφαλο» που είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός στους Financial Times για το αν δικαιωθούν όλες οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που έχουν κάνει προσφυγές, ο ίδιος είπε: «Οτιδήποτε ανατρέπει την ήδη ψηφισθείσα εισοδηματική πολιτική δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες και έχει δημοσιονομικές συνέπειες. Και αυτό γιατί, αφού οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν αμετάβλητοι, θα πρέπει το δημοσιονομικό κενό να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα άμεσης απόδοσης και μόνιμου χαρακτήρα. Περιθώριο, πάντως, για νέες αυξήσεις φόρων και περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν υπάρχει».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ
    ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΠΙΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση