GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάτσιτς: Οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν προτεραιότητα

Οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν προτεραιότητα και δεν συμπεριλαμβάνονται στην "ατζέντα" της κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσ...


Οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν προτεραιότητα και δεν συμπεριλαμβάνονται στην "ατζέντα" της κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Το θέμα των εκλογών δεν είναι κυρίαρχο, υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς, επισημαίνοντας πως ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) Αλεξάνταρ Βούτσιτς συμφωνεί πως η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν αποτελούν προτεραιότητα.
"Αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος φοβάται τις εκλογές. Επίσης, θεωρώ πως ενδεχόμενες εκλογές θα επιβεβαιώσουν την τύχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, εάν δεν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, εκτός ίσως από αλλαγές θέσεων εντός της κυβέρνησης, γιατί να χάνουμε χρόνο, όταν έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε;" επεσήμανε ο Σέρβος πρωθυπουργός.
Ο κ. Ντάτσιτς επανέλαβε ότι συζήτησε το θέμα αρκετές φορές με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώ απαντώντας ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε πως ο ίδιος δεν έχει καμιά πληροφορία ότι το SNS θα αποφασίσει, έως την επόμενη εβδομάδα, να ζητήσει πρόωρες εκλογές.
Ερωτηθείς ακόμη εάν η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα σήμαινε "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας αλλά και των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο κ. Ντάτσιτς σημείωσε πως είναι σίγουρο πως δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις αυτή την περίοδο, αλλά ένα "διάλειμμα". Υπογράμμισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει αυτό ως δικαιολογία για τη μη προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ο ίδιος εκτίμησε πως η ατμόσφαιρα στον κυβερνώντα συνασπισμό δεν έχει "χαλάσει" και πρόσθεσε πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύο μήνες με "βαριά" ατζέντα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση