GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δικαιοσύνη θα φέρει πανωλεθρία στα κατακάθια των καιρών μας

Σε αυτό το ιερό και απολαυστικό μπαράζ συλλήψεων και ρεσιτάλ προφυλακίσεων-ένα από τα μεγάλα προτερήματα της ανάληψης της Προεδρίας της...

Σε αυτό το ιερό και απολαυστικό μπαράζ συλλήψεων και ρεσιτάλ προφυλακίσεων-ένα από τα μεγάλα προτερήματα της ανάληψης της Προεδρίας της...
Ε.Ε., είναι ότι (όπως έγραψε στο εξαιρετικό του κείμενο στα χθεσινά Νέα, ο κύριος Πρετεντέρης, έχουμε πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα και τώρα αποκαλύπτονται) δεν μπορούμε να αφήσουμε παθογένειες δεκαετιών, αν όχι αιώνων, να ισοπεδώσουν το όνομα και την κληρονομιά της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Το όραμα των μεγάλων πολιτικών στις αρχές του 20ου αιώνα για πάταξη της διαφθοράς και διάλυση των αλαζονικών μονοπωλίων, θα ολοκληρωθεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, πολύ απλά διότι δεν γίνεται διαφορετικά. Ή θα σωθούμε όλοι μαζί σαν μια υγιής Κοινωνία Πολιτών στα πρότυπα ενός Κοσμικού Κράτους ή θα διαλυθούμε σαν ένα συνονθύλευμα ανερμάτιστων και ασυνείδητων ατόμων.

Πρέπει να πεθάνει η νοοτροπία της στράτευσης με οποιοδήποτε στρατόπεδο ανεξαρτήτως ιδεολογίας με βάση την καλύτερη μελλοντική επιβράβευση.

Πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία του ΄΄φταίνε μόνον οι άλλοι΄΄. Ο παράδεισος μας είναι οι άλλοι όχι η κόλαση.

Πρέπει τερματιστεί-όπως και συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες-η ασυδοσία των διεφθαρμένων νεόπλουτων.

Πρέπει να εξαφανιστούν τα φαινόμενα πολιτικής διαφθοράς και οι οποιοιδήποτε εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλο, να παραιτούνται άμεσα από τις θέσεις ισχύος και εξουσίας που διαθέτουν, αιρετοί ή μη και να αναλαμβάνει άμεσα η δικαιοσύνη.

Δεν είναι δυνατόν να ντροπιάζεται η ιστορία ενός ολόκληρου λαού και να κηλιδώνεται πολιτικά και οικονομικά η υπόληψη και η πιστοληπτική ικανότητα ενός ολόκληρου κράτους επειδή δεν θέλουμε να απαγκιστρωθούμε από συνήθειες και εμμονές αιώνων.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Πολιτικός δεν είναι μαφιόζος ή Μπαμπάς μας να μας κάνει τα χατίρια, πάντα εις βάρος κάποιου άλλου. Οι αξιωματούχοι πρέπει να κρίνονται με βάση το έργο τους και όχι με βάση τα λαϊκίστικα κόλπα και τις χυδαίες, αγοραίες εκφράσεις.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας βρίσκει έτοιμους ψυχολογικά και σωματικά, επιθυμητή ή όχι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να αποδείξουμε ότι είμαστε κάτι παραπάνω από ένα Κράτος χαβαλέδων και μυθομανών.

Είμαστε η Ελλάδα του Ιώνος Δραγούμη, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ιωάννη Καποδίστρια και του Χαρίλαου Τρικούπη και όχι το Χαλιφάτο του Δηλιγιάννη, του Γούναρη, του Δικτάτορα Παπαδόπουλου και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Αναγνώστης

2 σχόλια

  1. Χα χα χα ωραία ανέκδοτα λές.
    Πόσα σου δίνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι η δικαιοσύνη να ασκεί σωστά τα καθήκοντα της. Και Αυτό Γιατί είναι πλήρεις εξαρτημένη από το πολιτικό σύστημα που θέλει να την χρησιμοποιεί οπότε θέλει. Όλοι τι ξέρουμε ότι δεν την αφήνουν οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση