GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοί δεν είναι απλώς δεξιοί, είναι συνονθύλευμα καθαρμάτων…

Σημειώνει ο   Δημήτρης Γιαννακόπουλος.   Κάθε εποχή έχει τους δεξιούς και τους αριστερούς της. Αλίμονο για την πλουραλιστική δημοκρατί...

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.  
Κάθε εποχή έχει τους δεξιούς και τους αριστερούς της. Αλίμονο για την πλουραλιστική δημοκρατία αν έπαυε να έχει αριστερούς, που αναφέρονται στον αγώνα για ισότητα στην κοινωνία και δεξιούς, οι οποίοι θεωρούν πως η κοινωνική ανισότητα είναι δικαιολογημένη αν όχι επιθυμητή και φυσική κατάσταση, όπως «όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια»!
Εάν δεν υπήρχαν δεξιοί δεν θα είχε καν νόημα ο σοσιαλιστικός ανθρωπισμός και η αριστερή πολιτική, η οποία ουσιαστικά έρχεται να περιορίσει το φαινόμενο της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο και της χυδαίας ένταξης των φυσικών πόρων στην αλυσίδα του άπληστου κέρδους και της αυταρχικής ηγεμονίας κεφαλαιοκρατών. Μόνον που όλα αυτά δεν θα έπρεπε να ταυτίζουν τον δεξιό με τον αλήτη και το κάθαρμα. Παντού στον κόσμο υπάρχουν ευαίσθητοι, οικολόγοι και ανθρωπιστές δεξιοί, οι οποίοι ασχέτως του γενικού ιδεολογικοπολιτικού τους προσανατολισμού και των δεξιών κόμματων που υποστηρίζουν, έχουν να επιδείξουν φιλελεύθερο και δημοκρατικό ήθος και βαθειά ουμανιστική κουλτούρα. Μάλιστα, έχω συναντήσει κάποιους εξόχως ευαίσθητους ανθρωπιστικά και περιβαλλοντικά δεξιούς στην Ελλάδα, σε τέτοιο βαθμό που με οδηγούσε να αποφεύγω μέχρι σήμερα να διαχωρίζω δεξιούς και αριστερούς με αυτά τα κριτήρια. Έλεγα, άλλο είναι Δεξιά-Αριστερά και άλλο δεξιοί-αριστεροί.
Μάλλον δεν τα έλεγα καλά! Αυτό τουλάχιστον έρχεται να επιβεβαιώσει η γενικευμένη αντίδραση (ή αδιαφορία) δεξιών ως προς το νέο έγκλημα εις βάρος ταλαίπωρων μεταναστών, υπό τις συνθήκες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, στο οποίο χάθηκαν 12 άνθρωποι, ανάμεσα τους 9 μικρά παιδιά. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να συνταράξει την ελληνική κοινωνία και να οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση σε σοβαρή, αντικειμενική έρευνα, καταλογισμό ευθυνών και αναθεώρηση του τρόπου αντιμετώπισης της παράνομης επιχείρησης μεταναστών να εισέλθουν παράτυπα σε ελληνικό έδαφος.
Αντί για αυτό οι δεξιοί στην χώρα μας, είτε κυβερνήτες, είτε πολίτες που παρεμβαίνουν στα ΜΜΕ, επέδειξαν στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορία, ενώ στη χειρότερη ελεεινή απανθρωπιά και ασύλληπτη «βρωμιά». Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κάλλιστα κάποιος, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις τους, θα συμπέρανε: αυτοί δεν είναι απλώς δεξιοί, είναι συνονθύλευμα καθαρμάτων. Απορούν μάλιστα ακόμη πολλοί πώς εμφανίζεται να ευδοκιμεί ακόμη στις «δημοσκοπήσεις» η ΧΑ, μετά τις αποκαλύψεις για τον χαρακτήρα της! Μην απορείτε, μάλλον οι δυσκολίες, η φτωχοποίηση και η κοινωνική απορρύθμιση, εξαιτίας της συγκεκριμένης διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, απελευθέρωσαν καταπιεσμένους δεξιούς, που επί τόσα χρόνια επιχειρούσαν να κρύψουν την πολιτισμική τους αλλοτρίωση και την προσωπικότητα του υπόκοσμου που εσωτερικεύουν, μέσω μίας σχετικά κόσμιας, πολιτικώς ορθής συμπεριφοράς.
Ζητώντας συγνώμη από κάποιες εξαιρέσεις, που πολύ θα ήθελα να πιστεύω πως υπάρχουν, μεταξύ των δεξιών συμπατριωτών μας, έρχομαι σήμερα να υποστηρίξω πως «ευτυχώς» που ήρθε η κρίση, με την άθλια μορφή των μνημονίων και της κατάπτυστης αναθεωρημένης δανειακής σύμβασης, για να αποκαλύψει όχι μόνον τον τυχοδιωκτισμό και την αβελτηρία της πολιτικοοικονομικής ελίτ, όπως και το απύθμενο βάθος της διαφθοράς και διαπλοκής στην χώρα μας, αλλά παράλληλα την εξαχρείωση των δεξιών όλων των επιμέρους κομματικών αποχρώσεων!
Έχει και πλάκα το ζήτημα: αναζητούν παιδεία και επιστροφή των αρχαιοελληνικών σπουδών στα σχολεία, ώστε επιτέλους να γίνουμε σωστοί  και μορφωμένοι άνθρωποι, οι καραγκιόζηδες, θρασύδειλοι, αστοιχείωτοι, φιλοτομαριστές της διπλανής πόρτας, που το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η ανθρώπινη ζωή και η ζωή γενικώς! Τί να πω, πιστεύουν φαίνεται πως τα αρχαία ελληνικά, για τα οποία προσωπικά θα συμφωνούσα υπό συνθήκες και διαφορετικό παιδαγωγικό πνεύμα, θα τους σώσουν από τον ψυχολόγο, τον ψυχίατρο ή την φυλακή! Δεν ξέρω τί ακριβώς συνέβη στη θάλασσα στο Φαρμακονήσι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μην έχουν ευθύνη οι ελληνικές λιμενικές αρχές για την τραγωδία. Δεν μπορεί όλα αυτά τα φοβερά και αδιανόητα, ως συμπεριφορά πολιτισμένων αρχών ασφαλείας και φύλαξης των συνόρων, που διαβάζω, με την μορφή μαρτυριών διασωθέντων μεταναστών να είναι μυθεύματα και κατασκευασμένη προβοκάτσια! Το μοναδικό παραμύθι είναι πως τα χρόνια ευημερίας, επίπλαστου εκδημοκρατισμού, αστικοποίησης και δυτικοποίησης στην Ελλάδα, πέτυχαν να κάνουν τον δεξιό πολιτισμένο άνθρωπο και τα σώματα ασφαλείας μηχανισμό που ξεκινά την νομοθετημένη του αποστολή με σεβασμό στη ζωή και στο περιβάλλον!
Το σύμπαν έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί στην Ελλάδα, αντί ο αρμόδιος υπουργός να δείχνει αυτό το υποκριτικό, αποκρουστικό, γραφειοκρατικό προσωπείο, δίχως ίχνος ανθρώπινης ευαισθησίας και αμφισβητώντας τις αιτιάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κι όμως οι δεξιοί εμφανίζονται να ενδιαφέρονται υποκριτικά για τα σύνορα και όχι για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται ακριβώς στα όρια τους. Διαβάζω πως μέσα σε ενάμισι χρόνο 130-150 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, δίχως να θεωρώ ασφαλώς πως για αυτό ευθύνη έχουν αποκλειστικά οι ελληνικές αρχές. Έχουν όμως μερίδιο ευθύνης, αν εννοούν πως προστατεύουν το αγαθό της ζωής στα σύνορα που ορίζουν την ελληνική επικράτεια. Αυτό είναι όμως άλλης τάξεως ζήτημα. Το κρίσιμο είναι πως οι δεξιοί εκδηλώνουν πλέον ένα φριχτά χυδαίο και απάνθρωπο πρόσωπο απέναντι στους «υπανθρώπους», «βρωμιάρηδες», «φορείς μολυσματικών ασθενειών», όπως χαρακτήρισε τους «εισβολείς», κατά Δένδια, η κυρία (!) βουλευτής της ΧΑ, από το βήμα της βουλής …και ακόμη βρίσκεται εκεί, κατηγορώντας εκείνους που χαρακτηρίζουν το κόμμα της μαφιόζικη, εγκληματική οργάνωση!
Σε ένα συνονθύλευμα βάρβαρων καθαρμάτων μετατραπήκατε οι δεξιοί – και είναι κρίμα και άδικο για κάποιους από εσάς, που ντρέπονται πια να ισχυριστούν πως είναι δεξιοί, ενώ προπαγανδίζουν απολιτικά το τέλος της διάκρισης «αριστερά-δεξιά» για να περισωθούν ηθικά – και δυστυχώς αυτό δεν αφορά αποκλειστικά σε εσάς! Αφορά σε όλους τους έλληνες, οι οποίοι εκτός από διεφθαρμένοι, εμφανιζόμαστε τώρα και σαν αχρείοι, τιποτένιοι ως λαός, συγκαλύπτοντας την απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους μετανάστες κάποιων «οργάνων ασφαλείας», που σε αντίθεση με την «Αμνηστία» πιστεύουν πως προέχει η «προστασία» των συνόρων από την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας! Κι ας σταματήσω εδώ, για να μην αναφερθώ στο πραγματικό καθεστώς των συνόρων σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου και πώς αυτό προστατεύεται!
Σώστε τους ανθρώπους και αφήστε εσείς οι δεξιοί την πατριδοκαπηλία και την «τουρκοφαγία» σε συνδυασμό με ισλαμοφοβία , εκφράζοντας μια καινοφανή αφήγηση περί σεκιουριτοποίησης των συνόρων! Είστε, ιστορικώς, πολλαπλώς εκτεθειμένοι και με αλητείες, παραμύθια και μαγκιές η πολιτική ιστορία δεν αλλάζει. Πλέον οι δεξιοί στην χώρα εκδηλώνουν στάσεις και συμπεριφορές, οι οποίες προσδίδουν στον εθνικισμό διευρυμένα νεοναζιστικά χαρακτηριστικά. Θα ήταν αλλόκοτο, λοιπόν, να απαγορευτεί η κάθοδος της ΧΑ στις εκλογές. Ας δοθεί στους έλληνες δεξιούς μια ακόμη ευκαιρία να συγκεντρωθούν σε ένα αμιγώς νεοναζιστικό κόμμα, ώστε να μην διασπείρονται σε μεγάλο κομματικό φάσμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος! Όπως και να το κάνουμε η ακροδεξιά δίνει τον τόνο και το «πνεύμα» καί στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου καί στην λούμπεν ελληνική κοινωνία του λαϊκισμού, η οποία φαίνεται διαρκώς να διευρύνεται εκφυλιζόμενη και εκφασιζόμενη.

Όσο για εκείνους που επιχειρούν να διασκεδάσουν το έγκλημα στο Φαρμακονήσι, αναφερόμενοι στα αντικειμενικά στοιχεία που συνθέτουν το δραματικό, πράγματι, πολιτικό πρόβλημα της ροής μεταναστών στην χώρα μας… ντροπή τους! Το μεταναστευτικό είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα που αφορά ασφαλώς καί στην πολιτική στάση της ΕΕ καί στο κυρίαρχο πολικό σύστημα στην Ελλάδα. Το πώς ζημίωσαν την χώρα και προκάλεσαν μείζον πρόβλημα σε τοπικές κοινωνίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο τους την παράνομη μετανάστευση και επιτρέποντας την ελεεινή εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών ή το τί «ηλιθιότητες» έπραξε ο Παπανδρέου στο Δουβλίνο και τί δεν έπραξε ο Σαμαράς ως προς το ζήτημα στην ΕΕ, είναι άλλης τάξεως πρόβλημα. Εδώ μιλάμε για συμπεριφορές δολοφονικές και στάσεις άθλιων μισάνθρωπων τόσο σε ένα - μικρό θέλω να πιστεύω - τμήμα του προσωπικού των αρμόδιων αρχών και γενικότερα της διοίκησης, όσο και σε ένα καθόλου ασήμαντο μέρος της κοινωνίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση