GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοδο του βινυλίου και μείωση των πωλήσεων της ψηφιακής μουσικής για πρώτη φορά!

Τι και αν είμαστε στο 2014 , τι και αν είμαστε στην ψηφιακή εποχή και οι περισσότεροι αγοράζουν μουσική μέσω υπηρεσιών όπως το iTunes γ...

Τι και αν είμαστε στο 2014 , τι και αν είμαστε στην ψηφιακή εποχή και οι περισσότεροι αγοράζουν μουσική μέσω υπηρεσιών όπως το iTunes για τους λάτρες του βινυλίου τίποτα δεν άλλαξε.



Σύμφωνα με τα πρώτα λοιπόν στοιχεία το 2013 έκλεισε με αύξηση του μεριδίου αγοράς για το βινύλιο ενώ από την άλλη η ψηφιακή αγορά μουσικής αλλά και τα CD είδαν πτώση.

Συγκεκριμένα η αγορά ψηφιακής μουσική είχε πτώση σχεδόν 6% σε μεμονωμένα τραγούδια και 0.1% σε ολόκληρα albums κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ψηφιακής μουσικής.

Μείωση είδαν και οι πωλήσεις των CD που έχουν πέσει στα τάρταρα τελευταία και η πτώση των πωλήσεων τους για φέτος έφτασε το 14.5%.

Αντίθετα το βινύλιο αναγεννήθηκε και σημείωσε άνοδο πωλήσεων σε ποσοστό σχεδόν 32% και αποτελεί πλέον το 2% του συνόλου της μουσικής βιομηχανίας.

Η στροφή του κόσμου ξανά στο βινύλιο έχει ξεκινήσει από το 2011 και συνεχίστηκε και το 2013.

www.technewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση