GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα χατήρια του Χρυσοχοΐδη στον Σπίρτζη και τη "συνδικαλιστική διαπλοκή" του ΤΕΕ έφεραν απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή!

Mε απώλειες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ψηφίστηκε η διάταξη που προβλέπει αυξημένες αρμοδιότητες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ)...

Mε απώλειες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ψηφίστηκε η διάταξη που προβλέπει αυξημένες αρμοδιότητες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Η διάταξη υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με 145 ψήφους υπέρ, 117 κατά και 12 «παρών». Την καταψήφισε ο  Απόστολος Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ ενώ απουσίαζαν (δίχως να στείλουν επιστολή ότι ψηφίζουν θετικά) μερικοί βουλευτές της ΝΔ.
Η διάταξη αυτή που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις έχει χαρακτηριστεί ως "δώρο" του υπουργού Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη στον μέχρι τώρα πρόεδρο του ΤΕΕ (και προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ0 Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος προσπαθεί να ανανεώσει τη θητεία του στο πόστο αυτό. Ο Απ. Κακλαμάνης έχει καταγγείλει μάλιστα ότι εξυπηρετούνται τα σχέδια της "συνδικαλιστικής διαπλοκής" στο ΤΕΕ...
Επίσης, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υπερψηφίστηκε με 145 «ναι», έναντι 127 «όχι» και 2 «παρών», το άρθρο που προβλέπει διόδια στους κάθετους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού με εξαίρεση τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚη, ο οποίος καταψήφισε την διάταξη για το ΤΤΕ ενώ δήλωσε παρών για τα διόδια.
Και τα δύο άρθρα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν και τις δύο διατάξεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «όχι» στη διάταξη για τα διόδια και «παρών» για το ΤΕΕ.
Ο Κοινοβουλευτικός

1 σχόλιο

  1. Περαστικά σου Απόστολε. Γιατί να μην μεινει το ΤΕΕ στο ΠΑΣΟΚ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση