GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράπονα για τα ΕΛΤΑ

Σας γράφω για ένα ζήτημα που με απασχολεί τους τελευταίους μήνες και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω αφού έχω ήδη επικοινωνήσει με υπευθύνο...


Σας γράφω για ένα ζήτημα που με απασχολεί τους τελευταίους μήνες και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω αφού έχω ήδη επικοινωνήσει με υπευθύνους του θέματος και λύση δεν έχω βρει.
Το όνομα μου είναι Μπ. Στ. και μένω στην Παλλήνη. Εδω και πολύ καιρό-από το καλοκαίρι του 2013, αντιμετωπίζω προβλήματα με το τοπικό ΕΛΤΑ. Γράμματα και λογαριασμοί αργούν να έρθουν, συστημένο δέμα του εξωτερικού που είχα πληρώσει, επιστράφηκε πίσω στον αποστολέα(στο Ισραήλ) επειδή όπως έγραφε πάνω η αιτιολογία ήταν ότι δεν το είχα ζητησει,ενω εγώ δεν έλαβα καν την απαιτουμένη ειδοποίηση από το ταχυδρομείο, και έτσι μετά από το καθορισμένο διάστημα των 30 ημερών στα αζήτητα βιάστηκαν να το επιστρέψουν πίσω! Και έπρεπε να ξαναπληρωσω για να μου ξανά-αποσταλεί!! Και επειδή συναλλάσσομαι πολύ με το εξωτερικό έχω αρκετά δέματα που άλλοτε καθυστερούν άλλοτε δεν έχουν φτάσει καθόλου(!), ενώ το ταχυδρομείο τηρεί σιγή ιχθύος! Φυσικά και επικοινώνησα και με το τμήμα διαλογής και με το τμήμα διακινησης,με χαρακτηριστική την απάντηση( το καλοκαίρι) ότι δεν υπάρχει προσωπικό...!Οι συμβασιούχοι τέλειωσαν την σύμβαση τους και έτσι το ταχυδρομείο έγινε..αχούρι, μιας και κανείς άλλος δηλαδή δεν φρόντιζε να τακτοποιεί και να διανέμει ότι ερχόταν απλά επειδή δεν ήταν στη δική του περιοχή!! Σίγουρα υπήρξαν και καλές εξαιρέσεις και κάπου κάπου έρχονταν κανένα γραμμα,κανενας λογαριασμός(που είχε λήξει βέβαια γιατί έρχονταν μετά από αρκετό διάστημα-άλλος πόνος και αυτός να κάνουμε διακανονισμούς μετά κλπ επειδή γινόταν οι λογαριασμοί ληξιπροθεσμοι,αλλα θα επανέλθω πιο κάτω σ'αυτο). Κάναμε υπομονή οι κάτοικοι εδω,και όποτε μπορούσε ο καθένας πηγαίναμε στα Γλυκά νερά στο κέντρο διαλογής και περιμέναμε στην ουρά(!) έξω από τα κάγκελα για να μας δώσουν τα γράμματα μας-που ΟΦΕΙΛΑΝ να μας τα φέρουν οι ίδιοι. Από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 έτσι κύλησε ο καιρός. Ήρθαν και οι νέες προσλήψεις, και ενώ τελειώνει ο Ιανουάριος του 2014(!!!) δεν έχει διορθωθεί η κατάσταση... Πριν δυο μέρες με πήραν τηλέφωνο από την ΑLPHA BANK επειδή επιστράφηκε πίσω η χρεωστική κάρτα που είχα ζητήσει να μου αποστείλουν από τις.. 3/12 του 2013, και ως μη αζήτητη και αυτή επιστράφηκε πίσω! Ούτε ειδοποίηση έλαβα, ούτε κλήση στο τηλ (σημείωση: έχω δώσει το τηλέφωνο μου στο ταχυδρομείο να με ειδοποιεί αν έρθει κάτι για μένα, επειδή όπως σας είπα κάνω συναλλαγές με εξωτερικό και συνεχώς λαμβάνω ειδοποιήσεις από τους αποστολείς μου ότι έστειλαν το εμπόρευμα αλλά απάντηση δεν έλαβαν από μένα).

Είναι αλήθεια ότι ο προϊστάμενος της διαλογής στα Γλυκά νερά με εξυπηρέτησε ΟΤΑΝ πήγα εκεί επιτόπου, επίσης και η προϊσταμένη στην Παλλήνη όποτε είχα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της φροντισανε τα ζητήματα μου(ψαξανε ξεχασμένους φακελους,βρηκανε δέματα που πράγματι είχαν μείνει στην άκρη κλπ) αλλά αυτό δεν διορθώνει την κατάσταση. Η καινούρια υπάλληλος λοιπόν που μεταφέρει τα γράμματα μου ειπε,μια φορά που την συνάντησα ότι παίρνει τα γράμματα στο σπίτι της για να τα καταλογοποιησει και να τα ετοιμάσει γιατί δεν προλαβαίνει την υπόλοιπη μέρα!! Αυτό ήταν μια επιπλέον έκπληξη για μένα γιατί από όσο ξέρω είναι παράνομο να παίρνει κανείς προσωπική αλληλογραφία εκτός εργασίας έστω και για να τα βάλει σε σειρά!! Και επίσης αυτός είναι και ένας άλλος λόγος που καθυστερούσαν να έρθουν μιας και έμεναν ποιος ξέρει πόσες μέρες εντος σπιτιού!! Να συνεχίσω κι άλλο με τα παράπονα μου, η αρκετά μέχρι εδω?

Δυστυχώς έχει και συνέχεια(γιατί πρέπει να τα αναφέρω όλα) Τον Νοέμβριο κάνω διακανονισμό στη ΔΕΗ και μου λέει η ΔΕΗ να περιμένω φάκελο που θα έχει μέσα την ενεργοποίηση της ημερομηνίας διακανονισμού καθώς επίσης και τους απαραίτητους κωδικούς κλπ. Περιμένω, περιμένω για το φάκελο όλο τον Δεκέμβριο ,άντε λέω μέσα μου γιορτές είναι τώρα ποιος ασχολείται με αυτά, περνανε οι γιορτές, περιμένω περιμένω, και ξαφνικά στις 22 Ιανουαρίου ήρθε ταχυδρόμος στο σπίτι!!! Και ήρθε και η ρύθμιση από τη ΔΕΗ που έχει έρθει στο ταχυδρομείο από.... 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!!! με ημερομηνία λήξης της εξόφλησης μου ένα μήνα μετά δηλαδή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αλλιώς όπως γράφουν οι οδηγίες ακυρώνεται η ρύθμιση!!! Πείτε μου τώρα εσείς τι να κάνω εγώ...Τι να πω στη ΔΕΗ, ότι άργησε ένα ολόκληρο μήνα να έρθει το χαρτί στα χέρια μου? Ότι ο καινούριος ταχυδρόμος ακόμα δεν έμαθε πως να εργάζεται και παίρνει τα γράμματα στο σπίτι για να τα ξεχωρίσει? Η ότι γενικά σ'αυτη τη χώρα το μπάχαλο που είχαμε απλώς συνεχίζεται, και εγώ ο απλός πολίτης και καταναλωτής πάντα θα είμαι το θύμα...?

Υπάρχει κάτι ακόμα που με τρώει μέσα μου και πρέπει να το πω. Πιστεύω ότι δε φταίει μόνο το όλο σύστημα στα ΕΛΤΑ αλλά ότι υπάρχει και κάποιο 'εσωτερικό χέρι' σε κάποιο πόστο που εκμεταλλεύεται προς όφελος του το όλο μπάχαλο και 'καρπώνεται' ξεχασμένα δέματα και γράμματα... Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά καλό θα ήταν κάποιοι υπεύθυνοι να το κοιτάξουν κι αυτό παρακαλώ! Ήδη περιμένω καινούριο δέμα- συστημένο από Κίνα και αυτή τη φορά θα κάνω διαφορετική καταγγελία αν τυχόν και δεν γίνει σωστή παράδοση του, κι ας έρθει μετά ο ταχυδρόμος η άλλος υπεύθυνος να πληρώσει από τη τσέπη του ότι έχει χαθεί! Γνωρίζω τα δικαιώματα μου, ξέρω πως τα διεκδικώ αλλά μη φτάσουμε σε τέτοιο σημείο.

Παρακαλώ λοιπόν να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προλαμβάνονται δύσκολες καταστάσεις, και μια καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να λειτουργούν όλα πιο επαγγελματικά και σωστά. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Αθηναίος πολίτης - Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση