GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σούμερ: Τα πράγματα στην Ελλάδα θα πάνε καλύτερα

Την αισιοδοξία του ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» στην Ελλάδα εξέφρασε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμε...


Την αισιοδοξία του ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» στην Ελλάδα εξέφρασε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ... με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Σούμερ πρόσθεσε ότι, στο μεταξύ, με την έγκριση του νέου μεταναστευτικού νόμου «θα μπορούν να έρχονται στην Αμερική και Έλληνες για να εργάζονται και να στέλνουν χρήματα στο σπίτι τους», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι στον ίδιο νόμο συμπεριλαμβάνεται εκτός από την Ελλάδα και η Κύπρος. Ο ίδιος, είχε καταθέσει τροπολογία στον νέο μεταναστευτικό νόμο, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε άνεργους νέους (π.χ. ειδικευμένοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί για διδασκαλία ελληνικής γλώσσας) να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.

Ο κ. Σούμερ προέβη στην πιο πάνω δήλωση στο περιθώριο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), για να παρουσιαστούν οι δυο τελετάρχες της εθνικής παρέλασης της Ομογένειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Φετινοί τελετάρχες θα είναι ο κ. Σούμερ και o προτεινόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα ως ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία, ομογενής Γιώργος Τσούνης. Τους τελετάρχες και τους άλλους προσκεκλημένους παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ το καλωσόρισμα έκανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Ο γερουσιαστής Σούμερ εξέφρασε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό, μίλησε για τους Έλληνες φίλους του και την εκτίμηση που έχει για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή» που επελέγη, μαζί με τον κ. Τσούνη, να είναι τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης.

Στην αρχή του χαιρετισμού του, εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση. Αναφερόμενος στον κ. Τσούνη, υπογράμμισε ότι «πολλοί ξεχνάνε από πού έρχονται και λησμονούν εύκολα τις ρίζες τους, αλλά όχι ο Γιώργος Τσούνης».

Στη συνέχεια, επεσήμανε το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, εκπροσωπούν την περιοχή της Αστόριας τρεις Ελληνοαμερικανοί, αναγνωρίζοντας την παρουσία του πολιτειακού γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, της πολιτειακής βουλευτού Αραβέλλας Σιμωτά και του πρώτου ομογενή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης, Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για να μπορούν και νέοι από την Ελλάδα να εργάζονται νόμιμα στις ΗΠΑ, σημειώνοντας το συνεχές ενδιαφέρον της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τέλος, αναφώνησε «Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Κύπρος!», όπως πράττει κάθε χρόνο, για πολλά χρόνια τώρα, όταν παρελαύνει με τους Έλληνες στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσούνης ανέφερε ότι «η τιμή αυτή ανήκει σε όλη την Ομογένεια». Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη συμμετοχή του στην ελληνική παρέλαση από τότε που ήταν μικρός, ενώ ως μαθητής παρέλαυνε με την κοινότητά του, της Αγίας Παρασκευής, στο Λονγκ 'Αιλαντ. Αναφέρθηκε στη μετανάστευση των γονέων του για ευκαιρίες και «για μια καλύτερη ζωή», σημειώνοντας ότι τον δίδαξαν τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, οι οποίοι υπογράμμισαν τη «μεγάλη συμβολή» του «φιλέλληνα γερουσιαστή» Τσαρλς Σούμερ στα εθνικά θέματα του Ελληνισμού, καθώς και στη «συνεχή προσφορά» του Γιώργου Τσούνη, επισημαίνοντας παράλληλα δικές του εμπειρίες και επισημάνσεις για τον «ουσιαστικό συμβολισμό» της παρέλασης.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση