GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κυβερνητικός «λαγός» το ΚΕΠΕ…»

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης* Οι προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) συνιστούν παραβίαση των κεκτη...


Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης*

Οι προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) συνιστούν παραβίαση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων και συντελούν...
στο εργασιακό και κοινωνικό «ολοκαύτωμα», που προετοιμάζει η Κυβέρνηση κατ’επιταγή των δανειστών.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΕ, το οποίο αποτελεί φορέα που διορίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και λειτουργεί παραινετικά προς την Κυβέρνηση πρότεινε την «κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους (15 έως 29 ετών), έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο πρόσληψης στις επιχειρήσεις να τον προσλάβει και να κρίνει την αποδοτικότητά του.» Προτείνουν, δηλαδή, η νεανική ανεργία να αντιμετωπιστεί με…δωρεάν εργασία!

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι με πρόσχημα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα ειδικής οικονομικής ζώνης με μισθούς πείνας και συνθήκες εργασιακής ζούγκλας χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης. Το «πείραμα» για την δημιουργία φθηνών εργατικών χεριών χωρίς εργασιακά δικαιώματα συνεχίζεται, με τους πολίτες να έχουν εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Παράλληλα, η ζοφερή αυτή κατάσταση τώρα εντείνεται για το παραγωγικό εργατικό δυναμικό της χώρας μας, για τους νέους που πρωτοβγαίνουν στην αγορά εργασίας-ανεργίας και τους καλούν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί ή να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Η αλλαγή πολιτικής πλεύσης είναι επιτακτικό κοινωνικό αίτημα. Η πολιτική συμπίεσης του εργασιακού κόστους κατά την οποία, οι μισθοί μοιάζουν με «φιλοδώρημα» και τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται πλήρως απέτυχε παταγωδώς. Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα αν υιοθετεί τις προτάσεις του ΚΕΠΕ, εκτός και αν το ΚΕΠΕ αποτελεί κυβερνητικό «λαγό» για νέα πιο επώδυνα μέτρα, με σκοπό την ισοπέδωση του πολύπαθου τομέα της εργασίας.

Επιπλέον, μέσα σε αυτό το δυσάρεστο κλίμα οι κομματικές νεολαίες θα έπρεπε να διεκδικήσουν αυτά που δικαιωματικά ανήκουν στους νέους, απαιτώντας ένα καλύτερο αύριο και να μην μένουν παρατηρητές και «χειροκροτητές» των αρνητικών εξελίξεων.

Την ώρα που οι Έλληνες πληρώνουν καθημερινά από την τσέπη τους το κυβερνητικό έλλειμμα και οι νέοι στο απόγειο της δημιουργικότητάς τους είναι καταδικασμένοι στην ανεργία ή στην φυγή προς το εξωτερικό, η Κυβέρνηση οραματίζεται την «ανάπτυξη» με μισθούς πείνας και «κινεζοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, όπως προστάζουν οι ανάλγητες απαιτήσεις της Τρόικας! Τέτοιες πολιτικές, όμως, δεν δημιουργούν μια χώρα ανάπτυξης, αλλά μια χώρα κοινωνικής εξαθλίωσης που φαλκιδεύει το μέλλον της νεολαίας της!

*Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση