GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας νεκρός από συγκρούσεις στην Τυνησία

Ένας νέος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σε μια πόλη της Τυνησίας κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, όταν διαδηλωτές απο...


Ένας νέος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σε μια πόλη της Τυνησίας κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, όταν διαδηλωτές αποπειράθηκαν να κάνουν έφοδο σε ένα τελωνείο, κατά την διάρκεια μιας από τις πολλές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
Στην Τυνησία συνεχίζονται οι σποραδικές διαδηλώσεις, ιδίως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακόμη ιδιαίτερα κακή οικονομική κατάσταση, την ώρα που ένας νέος πρωθυπουργός αναλαμβάνει να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση, τρία χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση η οποία εξανάγκασε τον Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι να εγκαταλείψει την εξουσία.
Η κυβέρνηση των ισλαμιστών που είχε αναλάβει την εξουσία μετά την εξέγερση παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα και την διακυβέρνηση ανέλαβε μια τεχνοκρατική κυβέρνηση υπό τον Μέχντι Τζομάα ως τις φετινές εκλογές για την αποπεράτωση της μετάβασης της Τυνησίας στην δημοκρατία.
Πολλοί Τυνήσιοι ανησυχούν ακόμα περισσότερο για το υψηλό κόστος ζωής, ζητούν δουλειά και οικονομική ανάπτυξη. Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν εναντίον μεταρρυθμίσεων όπως η αύξηση των τελών κυκλοφορίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με το τυνησιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TAP, ένας δεκαοκτάχρονος σκοτώθηκε όταν αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές ορισμένοι εκ των οποίων ήταν οπλισμένοι με κυνηγετικές καραμπίνες κι αποπειράθηκαν να λεηλατήσουν ένα μεθοριακό και τελωνειακό σταθμό στη νότια πόλη Κασερίν. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι με ρόπαλο, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στα επεισόδια τραυματίστηκε επίσης σοβαρά ένας τελωνειακός υπάλληλος, είπε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Ωστόσο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι ο νεαρός σκοτώθηκε από πυρά στρατιωτικών καθώς προσπαθούσε να μπει σε αλγερινό έδαφος για να αποφύγει τη σύλληψή του από τις τυνησιακές δυνάμεις. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή ή δώσει λεπτομέρειες για το επεισόδιο.
Ο εκπρόσωπος, ο Μοχάμεντ Άλι Άρουι, είπε πάντως ότι δεν επρόκειτο για επίθεση αλλά για έφοδο «περίπου 200 προσώπων, κακοποιών και κλεφτών, στην πλειονότητά τους οπλισμένων».
Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην ακριβή συνοικία Λα Μάρσα της Τύνιδας, όταν διαδηλωτές αποπειράθηκαν να εισβάλουν σε αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το TAP. Στη φτωχή συνοικία Ετανταμόν, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών και σε ένα γραφείο του υπουργείου Οικονομικών.
Οι διαδηλώσεις είχαν αρχίσει την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των νέων φορολογικών μέτρων κι επεκτάθηκαν στην πρωτεύουσα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση