GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπηλιωτόπουλος: Δεν είμαι σύμφωνος με όλες τις τακτικές της ΝΔ

Αποστάσεις από την τακτική των ανακοινώσεων της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της υποτιθέμενης «αθεΐας» του ...


Αποστάσεις από την τακτική των ανακοινώσεων της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της υποτιθέμενης «αθεΐας» του Αλέξη Τσίπρα, πήρε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός και βουλευτής της...

Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε ότι ένα «ένα φιλελεύθερο κόμμα πάνω απ’ όλα είναι ένα κόμμα που σέβεται την ανεξιθρησκία, τα ατομικά δικαιώματα και τις ιδιαιτερότητες» ενός ατόμου.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Αρης Σπηλιωτόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες επιθέσεις της Συγγρού προς τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρχηγός του κόμματος «είναι άθεος».

«Προφανώς ανήκω στη ΝΔ και προφανώς στηρίζω την κυβέρνηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε όλες τις ανακοινώσεις της ΝΔ ή σε όλες τις τακτικές της είμαι σύμφωνος», απάντησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και εξήγησε: «Σε ζητήματα που άπτονται της συνειδήσεως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διότι εκεί δεν μπορεί να λειτουργεί με βάση πολιτικές της σκοπιμότητας. Στη βάση της αθεΐας, μπορώ να σας πω ότι δεν είναι υπαρκτό ζήτημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τίθεται ως θέμα αντιπαράθεσης».

Και ο ίδιος συνέχισε: «Είμαστε στον 21ο αιώνα και είμαι από αυτούς που για λόγους συνέχειας και συνέπειας δικαιούμαι να το πω, διότι αγωνίστηκα τότε που η ΝΔ ήταν υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Πιστεύω ότι ένα φιλελεύθερο κόμμα πάνω απ’ όλα είναι ένα κόμμα που σέβεται την ανεξιθρησκία, τα ατομικά δικαιώματα και τις ιδιαιτερότητες και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, με ό,τι σημαίνει αυτό και το πώς πράττει και στην ιδιωτικότητά του».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τη Συγγρού για «πολιτική σκοπιμότητας» και αναχρονιστικές αντιπαραθέσεις. «Δεν νομίζω ότι είναι πεδίο αντιπαράθεσης αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ή δεν πιστεύει και τι πιστεύει και είναι ζητήματα που θα έπρεπε να είναι μακριά από την πολιτική της αντιπαράθεσης και ανήκουν σε άλλες εποχές, εν πάση περιπτώσει. Με αυτή τη λογική, δεν μπορώ να συμφωνήσω με μια τέτοια ανακοίνωση της Ν.Δ. και της πολιτικής της σκοπιμότητας» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Στο ζήτημα των ανακοινώσεων της ΝΔ για τις «σχέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν επίσης επιφυλακτικός.

«Εγώ δεν συμφωνώ ότι η ΝΔ επιχειρεί να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και θα ήταν άστοχο κάτι τέτοιο, διότι εν πάση περιπτώσει, με πράξεις και παραλείψεις δικές μας, και των πολιτικών, καταπιέζονται ή παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα ή πολλές φορές αφήνουμε περιθώρια παρερμηνειών ή σπρώχνουμε τον κόσμο σε ακρότητες. Είναι άλλο θέμα αυτό, όμως. Το να ταυτίζεις ένα ολάκερο κόμμα, δεν νομίζω ότι το κάνει η ΝΔ και δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει αυτό» είπε.

2 σχόλια

  1. Σπηλιωτόπουλε (και ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ):

    Είναι λίγο αργά για "διαφωνίες" και τσιριμώνιες.

    Τόσα χρόνια συμπλέατε και συμφωνούσατε για να μας πιείτε το αίμα.

    Τώρα ΜΟΚΟ, και περιμένετε τις κάλπες, θα τα πούμε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.
    Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ
    ΠΡΩΗΝ ΠΟΡΔΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΤΟ ΕΡΡΑΨΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΡΑΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ.ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΕΤΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση