GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Νεκροί δεκάδες τζιχαντιστές

Περίπου 60 εξεγερμένοι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα σε μετριοπαθείς ισλαμιστές μαχητές και δύο οργανώσεις που συνδ...

Περίπου 60 εξεγερμένοι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα σε μετριοπαθείς ισλαμιστές μαχητές και δύο οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα για τον έλεγχο του Ιντλίμπ και του Χαλεπιού, δύο συριακές πόλεις στρατηγικής σημασίας.

Οι μάχες διεξάγονται ανάμεσα σε μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και άλλους κοσμικούς αντιτιθέμενους στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, από τη μια πλευρά, και στο Μέτωπο αλ-Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία ή ISIS, από την άλλη, δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν τζιχαντιστές, δήλωσε ο Ραχμάν, η εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση του οποίου έχει ένα δίκτυο παρατηρητών και πληροφοριοδοτών στη Συρία που καταγράφουν τις εξελίξεις στη σύγκρουση από το 2011.

Ακτιβιστές με βάση τη Δαμασκό δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως αντικυβερνητικοί αντάρτες έχουν δώσει διορία 24 ωρών στις δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις να εγκαταλείψουν τις δύο πόλεις.

Η συριακή διένεξη, η οποία διαρκεί για σχεδόν τρία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα πολλές ριζοσπαστικές οργανώσεις να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους, προκαλώντας φόβους ότι η χώρα μετατρέπεται σε εστία εξέγερσης ισλαμιστών.

Προχθές σημειώθηκαν εκρήξεις σε δύο αγωγούς αερίου στην περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη Δαμασκό. Ο σύρος υπουργός Ηλεκτρισμού Έμαντ Κάμις δήλωσε σήμερα πως η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε εν μέρει στις νότιες περιοχές. Αγωγοί πετρελαίου και αερίου έχουν αποτελέσει συχνά στόχο επίθεσης κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τις επιθέσεις διενεργούν τρομοκράτες που επιδιώκουν να εκδιώξουν τον αλ-Άσαντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση