GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβολή στη δίκη της συζύγου Γιακουμάτου. Καταγγέλλουν "πολιτικές σκοπιμότητες"...

Αναβολή για τις 11 Φεβρουαρίου 2014 δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά σε ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, για την οποία ...

Αναβολή για τις 11 Φεβρουαρίου 2014 δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά σε ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, για την οποία κατηγορείται η σύζυγος του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και ο αδερφός του, ο λογιστής του και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος».
Ο συνήγορός τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατήγγειλε ότι οι υπάλληλοι της οικονομικής αστυνομίας δέχθηκαν πιέσεις προκειμένου να εμπλέξουν τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Στο μεταξύ διευκρίνισε ότι ο βουλευτής δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχική σύνθεση ή τη διοίκηση του οίκου ευγηρίας.Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «έωλη» την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση των κατηγορουμένων καθώς «δεν προβλέπεται από τον νόμο», όπως είπε. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν ήταν αρμοδιότητα της οικονομικής αστυνομίας αλλά η δίωξη έγινε με αυτό τον τρόπο διότι ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Νωρίτερα είχε ζητήσει να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος τους γιατί δεν προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά του ΣΔΟΕ ή άλλου αρμόδιου οργάνου αλλά της οικονομικής αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι η δίκη αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα του συνηγόρου να καταθέσουν οι υπάλληλοι της οικονομικής αστυνομίας που ενεπλάκησαν στη έκδοση του πορίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση