GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανικά ΜΜΕ για την ελληνική προεδρία: Ένας ζητιάνος στο θρόνο

Mε αυστηρότητα και δυσπιστία κρίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα. Με χαρακτηριστικό τίτλο «ένα...

Mε αυστηρότητα και δυσπιστία κρίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα. Με χαρακτηριστικό τίτλο «ένας ζητιάνος στο θρόνο», η Deutsche Welle σημειώνει... όχι μόνο τη συγκυρία των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων με την τρόικα, αλλά και την ανάγκη να καταλήξει η Αθήνα και η Ευρωζώνη στο πώς θα χρηματοδοτείται το ελληνικό χρέος μετά το 2014.

«Ελπίδες, πυροβολισμοί και ανάπτυξη» είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία, υπενθυμίζοντας την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, υπενθυμίζει το κλίμα απέναντι στην ΕΕ, τις οικονομικές δυσκολίες και τις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Από την πλευρά του το περιοδικό Der Spiegel, τονίζει πώς «από όλους, ειδικά η Αθήνα καλείται να αναλάβει την προεδρία και να αποδείξει εάν η χώρα που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα σε όλη την ΕΕ είναι σε θέση να σταθεί αξιόπιστος ευρωπαϊκός παράγοντας». Μία σύντομη σύγκριση του περιοδικού με την προηγούμενη ελληνική προεδρία, το 2004, υπογραμμίζει τη δυσκολία της συγκυρίας.

Το Spiegel τονίζει τον «σπαρτιάτικο» προϋπολογισμό της ελληνικής κυβέρνησης για την προεδρία, αναφέροντας ότι σχεδιάζει να ξοδέψει μόνο 50 εκατ. ευρώ για την ελληνική προεδρία, κάτω από το μέσο όρο των 80 εκατ. ευρώ, ενώ το λογότυπο της προεδρίας στοίχισε «μόνο 12.000 ευρώ, σε σύγκριση με τα 100.000 του λογοτύπου της τελευταίας γερμανικής προεδρίας».

Σημειώνεται ότι με την ελληνική προεδρία η κυβέρνηση, επιθυμεί να αποδείξει ότι παρά την οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις ευρωπαϊκές προκλήσεις, παρά τη δυσπιστία ορισμένων εταίρων μας και κάποιων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, και στο πλαίσιο αυτό έχει πραγματοποιηθεί εντατική προεργασία κατά τους προηγούμενους μήνες.

Όπως έχει επισημάνει ο Αντώνης Σαμαράς, πρωταρχικός στόχος της ελληνικής προεδρίας είναι η επίτευξη απτών αποτελεσμάτων σε μια σειρά εκκρεμών ζητημάτων.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση