GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή ο Γερμανός ΥΠΕΞ

«Να δώσουμε τη μάχη ώστε οι πολίτες να υπερψηφίσουν τα κόμματα που πιστεύουν στην περαιτέρω αναπτυξιακή και σωστή πορεία της Ευρώπης...


«Να δώσουμε τη μάχη ώστε οι πολίτες να υπερψηφίσουν τα κόμματα που πιστεύουν στην περαιτέρω αναπτυξιακή και σωστή πορεία της Ευρώπης μέσα από το πλαίσιο των αρχών και των αξιών που πιστεύουμε, για να αποφύγουμε τυχόν συμπεριφορές και ψήφους, οι οποίες μπορεί να μας απογοητεύσουν» κάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος συμφώνησε με τον κ. Μεϊμαράκη. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, «οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι ανυπόμονοι και περιμένουν από όλους εμάς, ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων ή διαφορών, τις κοινές αρχές και αξίες που μας ενώνουν να τις αναδείξουμε και να τους δώσουμε και πάλι αξία γιατί έχουν απογοητευθεί».
«Πρέπει με πειστικά, όπως είπατε, επιχειρήματα να πείσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές και να δουν την Ευρώπη όχι ως απειλή αλλά ως μια ελπίδα, γιατί με την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση η οποία σημαίνει ειρήνη και ασφάλεια μπορεί κανείς να έχει και οικονομική ανάκαμψη» απάντησε καταφατικά στα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής ο Γερμανός υπουργός.
Υποδεχόμενος τον Γερμανό αξιωματούχο, ο κ. Μεϊμαράκης του μετέφερε τα αισθήματα της πλήρους καταδίκης της τρομοκρατικής ενέργειας κατά του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα και μάλιστα τον συνεχάρη για την ψύχραιμη στάση του. «Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, η οποία δεν επηρεάζει βεβαίως τις άριστες σχέσεις που έχει η Γερμανία με την Ελλάδα και την οποία καταδικάζουν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου» ανέφερε, χαρακτηριστικά, για να δεχθεί τις ευχαριστίες του κ. Σταϊνμάγερ. «Δεν το είπατε μόνο εσείς, αλλά και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών κι όχι σε εμένα μόνο, αλλά και προς την κυρία Μέρκελ και αυτή η στάση καταδεικνύει και προς όλους ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες πράξεις να ανακόψουν το έργο μας ή τη Δημοκρατία στις χώρες μας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης διαβεβαίωσε για την προσπάθεια της χώρας μας να ανταποκριθεί με επιτυχία στην Προεδρία της ΕΕ και επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, σημαντικά βήματα: για πρώτη χρονιά φέτος θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, φιλοδοξεί να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και έχει θέσει τους στόχους για τους οποίους θα αγωνιστεί.
Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊνμάγερ είπε πως γνωρίζει καλά ότι η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο, τόνισε όμως πως αναγνωρίζει και τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα τα οποία έχουν μέχρι σήμερα παρουσιαστεί. «Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να αγωνίζεται και να παλεύει ένα Κοινοβούλιο για να αποκτήσει πλειοψηφίες, για να περάσει πολύ συγκεκριμένες γραμμές και πολιτικές. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σας υπενθυμίζω πως, πριν από δέκα χρόνια, είχαμε ακριβώς αυτήν τη δυσκολία και την αντιμετωπίσαμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στο πλαίσιο της Δημοκρατίας δεν γίνεται παρά μόνο μέσα από μια αντιπαράθεση και αντιπαλότητα αλλά και συνεργασία των κομμάτων να βρίσκονται εκείνες οι πλειοψηφίες οι οποίες θα οδηγήσουν στις πλέον αίσιες και αποτελεσματικές πολιτικές» τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος. Προσέθεσε δε, πως έχει γνώση ότι εφημερίδες έγραψαν και αρνητικά σχόλια σε σχέση με «φιέστες» για την ανάληψη της ελληνικής Προεδρίας, αλλά επισήμανε πως δεν πρόκειται για κάτι τυπικό, αλλά για κάτι πολύ ουσιαστικό το οποίο ξεκινά εδώ και τώρα. «Για τους επόμενους έξι μήνες, έχουμε πάρα πολλή δουλειά, η οποία τώρα αρχίζει και είναι μια δουλειά ουσιαστική και αποτελεσματική. Είναι μια δουλειά η οποία θα κορυφωθεί και στο πλαίσιο των ευρωεκλογών, τις οποίες θα έχουμε και μην ξεχνάτε ότι από τα πολλά και αποτελεσματικά τα οποία θα συζητηθούν ένα θέλω να υπογραμμίσω και αυτό είναι η τραπεζική ένωση, η οποία δεν είναι μόνο ένωση των τραπεζών αλλά και μια διασφάλιση μιας σταθερότητας οικονομικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ανήκουμε όλοι» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση