GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέρριψε την ελληνοκυπριακή πρόταση για κοινή διακήρυξη

Η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει απορρίψει την τελευταία συμβιβαστική πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την κοινή διακήρυξη για επανέ...

Η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει απορρίψει την τελευταία συμβιβαστική πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την κοινή διακήρυξη για επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε στην τηλεόραση του Ραδιοφωνικού...
Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) ο Διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η πληροφόρηση για την απόρριψη της πρότασης από τους Τουρκοκυπρίους προήλθε από τα Ηνωμένα Έθνη, που ανέφεραν επίσης ότι δεν δόθηκε καν αντιπρόταση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο την Τετάρτη, στις 9:30 το πρωί, για ανασκόπηση των εξελίξεων και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει αδιέξοδο, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και πρόσθεσε πως «επιβεβαιώνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο στη συνεδρία του την Τετάρτη θα πρέπει να μελετήσει και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία, που όπως ανέφερε «θα επηρεάσουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και το Κυπριακό».

Πρόσθεσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, σε συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη, θα μελετήσει το όλο θέμα επισταμένα και θα διαμορφώσει άποψη για τον τρόπο που οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν το Κυπριακό.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση