GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξι μέτρα για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικά λιμάνια

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο κλάδος της κρουαζιέρας παγκοσμίως και η Ελλάδα θα πρέπει με σταθερή πολιτική να προσελκύσει κρουαζιερό...


Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο κλάδος της κρουαζιέρας παγκοσμίως και η Ελλάδα θα πρέπει με σταθερή πολιτική να προσελκύσει κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες, μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεως.
«Η προσέλκυση των κρουαζιερόπλοιων στους ελληνικούς λιμένες δεν εξαρτάται μόνο από τη νομοθετική ρύθμιση που έγινε για το cabotage, αλλά έχει και άλλες διαστάσεις» τόνισε ο Θ.Κόντες και στη συνέχεια τις παρέθεσε:
«i. Την εσωτερική κατάσταση από πλευράς εργασιακής ειρήνης στους λιμένας, καθώς και στον παράγοντα ασφάλεια – security.
ii. Την ομαλότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
iii. Τη σταθερή πολιτική που σχετίζεται με την τουριστική ναυτιλία και τον τουρισμό γενικότερα.
iv. Τις υποδομές στους λιμένες και τα αεροδρόμια, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άνετα και με ασφάλεια τα κρουαζιερόπλοια και τους με αυτά μεταφερομένους επιβάτες – τουρίστες.
v. Το δίκτυο αεροπορικών απ’ ευθείας συνδέσεων με μακρινές χώρες – υπερατλαντικές πτήσεις.
vi. Την τιμολογιακή πολιτική των λιμένων συμπεριλαμβανομένων των ρυμουλκικών και πλοηγικών υπηρεσιών, καθώς και αυτή που αναφέρεται στα τέλη αεροδρομίων».
Οι παραγγελίες νέων και μεγάλων διαστάσεων κρουαζιεροπλοίων τρίτης γενιάς θα φθάσουν α 20 κρουαζιερόπλοια μέχρι το 2016 τα οποία στο σύνολο θα έχουν μεταφορική ικανότητα 62.300 επιβάτες, η συνολική χωρητικότητα θα ανέρχεται σε 2.300.000 κοχ και το κόστος θα υπερβεί τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Η δύναμη του στόλου της κρουαζιέρας ανέρχεται σήμερα στα 335 πλοία Διεθνών πλόων με μεταφορική ικανότητα 480.000 επιβατών. Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών φτάνει τα 22 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 6,5 εκατομμύρια στην Ευρώπη» επεσήμανε ο Θ.Κόντες: «Όσον αφορά τα έσοδα από τον κλάδο αυτό της τουριστικής ναυτιλίας, αυτά ανέρχονται στα 36 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 16 δισ. για την Ευρώπη. Για τη χώρα μας το μερίδιο από τα προαναφερόμενα οφέλη και μεγέθη είναι πολύ μικρό και θα σας πω πως μετά βίας το ποσό συναλλάγματος φτάνει για την Ελλάδα τα 600 εκατομμύρια ευρώ έναντι της μεγάλης μερίδας των γειτονικών Μεσογειακών χωρών όπως της Ιταλίας που είναι 4,5 δισ. όπου υπολογίζονται σοβαρά και τα έσοδα από τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, κάτι το οποίο είναι σχεδόν ανύπαρχτο σήμερα για την Ελλάδα».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση