GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΕΣΠΑ «ζωντανεύει» τα ορεινά μονοπάτια στα Βόρεια Τζουμέρκα

Το, «ξεθωρισμένο» παλιό μονοπάτι, «Στρατώνες - σκάλα προς Συρράκο - Καλαρρύτικος ποταμός», που κρατούσε άλλοτε, ζωντανές τις ορεινές πε...

Το, «ξεθωρισμένο» παλιό μονοπάτι, «Στρατώνες - σκάλα προς Συρράκο - Καλαρρύτικος ποταμός», που κρατούσε άλλοτε, ζωντανές τις ορεινές περιοχές των Βορείων Τζουμέρκων...
μέσα τους επόμενους μήνες, θα αποτελέσει περιπατητική διαδρομή ιστορίας και πολιτισμού.

Το έργο, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της διαδρομής. Η παρέμβαση αυτή, έχει προϋπολογισμό 650 χιλιάδων ευρώ και θα ξεκινήσει μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Πρόκειται για την ανάδειξη - ανάπλαση και συντήρηση του παλιού μονοπατιού, που χρησίμευε για τη σύνδεση με τον ποταμό Καλαρρύτικο, για τις μεταφορές των προϊόντων, την πρόσβαση σε νερόμυλους, εξωκλήσια, σε φυσικές πηγές, χωράφια ή ποιμενικές εγκαταστάσεις. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι, «η διαμόρφωση του μονοπατιού, θα οδηγήσει στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Με την υλοποίηση του έργου, θα διαμορφωθεί μια πεζοπορική διαδρομή μήκους 1400 μέτρων, διάρκειας περίπου μίας ώρας και με μικρό βαθμό δυσκολίας.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, συμπληρώνει μια σειρά από παρόμοια έργα που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πρόκειται, για, περιπατητικές διαδρομές στο Ματσούκι έργο με προϋπολογισμό 178.000 ευρώ.

-Ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής «Καλαρρύτες - Μύλος Κουιάσα - Γέφυρα Φίλου», με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

-Κατασκευή - σήμανση μονοπατιών και διαμόρφωση θέας ποταμού Αράχθου Κατσανοχωρίων, με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ.

Είναι βέβαιο, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι «η ολοκλήρωση των έργων αυτών, θα βοηθήσουν στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση και διευκόλυνση των επισκεπτών να γνωρίσουν σημεία σπάνιας ομορφιάς του Δήμου μας».

1 σχόλιο

  1. Φόβος και τρόμος σε ΝΔ- ΕΛΙΑ ( βενιζελοπασοκ + 58 )και ΔΗΜΑΡ. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διψήφια διαφορά του Σύριζα από τη ΝΔ, η οποία πέφτει 3ο κόμμα κάτω από την Χρυσή Αυγή με ποσοστά που κυμαίνονται σε περιφέρειες και ευρωεκλογές προς το 10%. Το ΠΑΣΟΚ με την ΕΛΙΑ ( 58 ) δεν ξεπερνά το 3%, όπως και ΔΗΜΑΡ και οδεύουν προς διάλυση, ενώ ανοδικές τάσεις έχουν οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ.

    Οι νέοι φόροι και τα χαράτσια στα ακίνητα ( 5πλός φόρος ) μέσα σε ένα 6μηνο έχουν εξοργίσει τους πολίτες. Πολλοί μέσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ούτε τους δημάρχους που πρόσκεινται φιλικά στα δύο κόμματα, ούτε τους περιφερειάρχες τους, που θα δυσκολευτούν να πάνε στο β' γύρο, σε αντίθεση με τους υποψηφίους του Σύριζα και της Χ.Α που σαρώνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά ( τώρα ) και στην ύπαιθρο. Μεγάλα ποσοστά θα πάρουν και ανεξάρτητοι υποψήφιοι ή φιλικά προσκείμενοι στο ΚΚΕ και στους ΑΝΕΛ.

    Πάνω από 1 εκ. καλούνται να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 μέχρι τέλη Γενάρη και η πολιτική Στουρνάρα οδηγεί τη ΝΔ κάτω από το 10% ( οριστικά ) και το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής ( ακόμα κι αν ενώσουν τις δυνάμεις τους ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση