GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εδώ και δύο χρόνια πηγαινοερχόταν ο Ξηρός στην πτέρυγα των Πυρήνων της Φωτιάς

Επιβεβαιώνουν πλήρως οι καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων ότι την ημέρα της πρωτοχρονιάς όντως ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν στην ...


Επιβεβαιώνουν πλήρως οι καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων ότι την ημέρα της πρωτοχρονιάς όντως ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνται οι Πυρήνες της Φωτιάς και έγινε σχετικό πάρτι, ενώ το γαϊτανάκι των επισκέψεων είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα που διεξάγεται.
Ειδικότερα, ο αρχιφύλακας βάρδιας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς αναφέρει στην κατάθεση του:
«Στις 17:50 περίπου ενημερώθηκα από τον υπαρχιφύλακα της 5ης πτέρυγας ότι είχε
προσέλθει στο θυρωρείο της ακτίνας και ζητάει να με δει ο κρατούμενος Ξηρός. Είπα στον υπάλληλο να του επιτρέψει να έρθει και 5 λεπτά αργότερα ο Ξηρός ήρθε στο αρχιφυλακείο.
Ρωτώντας τον τι θέλει μου απήντησε ότι όπως του επιτρέπεται άλλες φορές να πηγαίνει στην Α’ πτέρυγα, να του το επιτρέψω και σήμερα. Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο λοιπόν που αντιμετωπίζονταν οι μετακινήσεις του συγκεκριμένου κρατουμένου, καθώς και του κλίματος των ημερών, του επέτρεψα να πάει στην Α’ πτέρυγα και ενημέρωσα σχετικά τους εκεί τοποθέτες υπαλλήλους.
Ο Ξηρός όσες φορές και αν είχε πάει στην Α’ πτέρυγα, και είχε πάει αρκετές, ουδέποτε δημιούργησε οποιοδήποτε πρόβλημα και ήταν πάντα υπάκουος και συνεργάσιμος. Έτσι και όταν στις 20:00, κατά την διάρκεια της αναφοράς και τον έλεγχο της παρουσίας των κρατουμένων ο Ξηρός μου ζήτησε να παραμείνει στην Α’ πτέρυγα μέχρι και την αλλαγή του χρόνου.
Προηγουμένως είχα διαπιστώσει, ότι το αίτημα του Ξηρού ήταν και αίτημα άλλων κρατουμένων φίλων του και ήταν φανερό από τον τρόπο που το υπέβαλαν, ότι ήταν ικανοί σε ενδεχόμενη άρνησή μου να δημιουργήσουν προβλήματα. Λόγω των ημερών, πόσο μάλλον της συγκεκριμένης ημέρας και ώρας, τα προβλήματα αυτά θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Εξ αυτού του λόγου και συνεκτιμώντας όλα τα ενδεχόμενα αποφάσισα να το επιτρέψω».
Πάντως, ο αρχιφυλακεύων των φυλακών Κορυδαλλού αρνήθηκε ότι τη νύκτα της πρωτοχρονιάς έγινε πάρτι στην Α΄ πτέρυγα που «φιλοξενούνται» οι Πυρήνες της Φωτιάς και υποστήριξε ότι έπαιζαν «επιτραπέζια παιγνίδια». Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι την νύκτα της Πρωτοχρονιάς «οι κρατούμενοι είτε αντάλλασσαν επισκέψεις ο ένας στο κελί του άλλου, είτε έπαιζαν διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια της φυλακής, κάποιοι άλλοι έτρωγαν, οι περισσότεροι όμως συντεταγμένα πήγαιναν στα καρτοτηλέφωνα και επικοινωνούσαν με τους συγγενείς τους ανταλλάσοντας ευχές για την έλευση του νέου έτους».
Σε άλλο σημείο των καταθέσεων αναφέρεται: «Στις 1:15 περίπου και ενώ όλες οι άλλες πτέρυγες είχαν κλείσει, στην Α’ πτέρυγα, ελάχιστα κελιά του Ισογείου και του 2ου ορόφου παρέμεναν ανοικτά, ενώ όλα τα άλλα είχαν κλείσει.
Οι κρατούμενοι που διέμεναν στα συγκεκριμένα κελιά είχαν μαζευτεί μαζί με το Ξηρό στο ισόγειο και με διάφορες προφάσεις επιχειρούσαν να μείνουν για περισσότερο χρόνο εκτός των κελιών τους, κάποιοι δε για το λόγο αυτό παρέμεναν ακόμα στα τηλέφωνα».
Και συνεχίζει ο σωφρονιστικός υπάλληλος: «Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου και για κάμποσο διάστημα μετά, έξω από τη φυλακή είχε έρθει σημαντικός αριθμός αναρχικών, οι οποίοι με συνθήματα εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους προς τους έγκλειστους ομοϊδεάτες τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, πέταξαν προς το μέρος της φυλακής διάφορα βεγγαλικά και κροτίδες.
Σε αυτό λοιπόν το διαμορφωθέν κλίμα, διαπραγματευόμουν μαζί με το συνάδελφο αρχιφυλακεύοντα Ν.Π. και προσπαθούσαμε να κλείσουμε τη φυλακή. Τελικά μετά από μία περίπου ώρα καταφέραμε, επιτυχώς κατά την γνώμη μου, να κλείσουμε την φυλακή χωρίς να γίνει τίποτα απολύτως».

Εδώ και δύο χρόνια γινόντουσαν οι επισκέψεις
Σε άλλη κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου αναφέρεται ότι οι επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην Α΄ πτέρυγα είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην κατάθεση: «Είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί από την έρευνά σας ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος επανειλημμένως εξέρχονταν της 5ης πτέρυγας για διαφορετικούς είναι αλήθεια λόγους, πολλές φορές όμως από αυτές με προορισμό την Α’ πτέρυγα. Αυτό τελούσε σε απόλυτη γνώση και έγκριση όχι απλά μερίδας αλλά του συνόλου των βαθμοφόρων του καταστήματος αρχιφυλάκων και υπαρχιφυλάκων και είμαι βέβαιος ότι θα σας το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε συνάδελφος ερωτηθεί σχετικά».
Και συνεχίζει ο σωφρονιστικός υπάλληλος: «Αψευδής μάρτυρας του ισχυρισμού μου αυτού είναι και τα σχετικά βιβλία εισόδου και εξόδου κρατουμένων τόσο της Ε΄ όσο και της Α’ πτέρυγας. Θεωρώ απίθανο και αναληθές τον ενδεχόμενο ισχυρισμό οποιουδήποτε ότι αυτό μπορεί να γινόταν από κάποιους παρανόμως χωρίς την γνώση ή την άδεια των υπευθύνων και όσοι το έκαναν καταχωρούσαν την παρανομία τους αυτή στα βιβλία της υπηρεσίας τα οποία κατά τα άλλα οι ίδιοι οι υπεύθυνοι όφειλαν να ελέγχουν. Με την βεβαιότητα ότι κατά την έρευνά σας θα ελέγξετε τα συγκεκριμένα βιβλία καθώς και τον σχετικό ισχυρισμό μου, είμαι σίγουρος ότι τότε θα διαπιστώσετε ότι η μετακίνηση του συγκεκριμένου κρατουμένου προς την Α’ πτέρυγα και άλλους προορισμούς συνέβαινε σε βάθος χρόνου που ενδεχομένως να ξεπερνά τα δύο και πλέον έτη».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση