GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης μέσω...περαίωσης προτείνει ο Μίχαλος

Το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας παραμένει εξαιρετικά πολύπλοκο και δημοσιονομικά αναποτελεσματικό, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. ...

Το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας παραμένει εξαιρετικά πολύπλοκο και δημοσιονομικά αναποτελεσματικό, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά την καθιέρωση ενός νέου, απλού, αποτελεσματικού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, ενώ προτείνει περαίωση «όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και όλων των φορολογικών αντικειμένων, όχι με τρόπο χαριστικό, τουλάχιστον του κεφαλαίου, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες που να καλύπτουν το συμφέρον του κράτους αλλά και να παρέχουν κίνητρα στον φορολογούμενο».

Ο κ. Μίχαλος υποστηρίζει στο υπόμνημά του πως με το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα επιτείνονται οι κοινωνικές αδικίες και δημιουργούνται αντικίνητρα για την επιχειρηματικότητα. Ως προς την περαίωση, συγκεκριμένα προτείνει ότι «θα πρέπει να προχωρήσει, όσο και εάν κάποιοι έχουν αντιρρήσεις, η διαδικασία περαίωσης όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και όλων των φορολογικών αντικειμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση