GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλοίαρχος σκοτώθηκε μετά από πτώση στη θάλασσα!

Το μικρό φορτηγό – κοντεϊνεράδικο βρισκόταν στο λιμάνι του Townsville μετά από ταξίδι από την Papua της Νέας Γουινέας. Το ταξίδι πρα...


Το μικρό φορτηγό – κοντεϊνεράδικο βρισκόταν στο λιμάνι του Townsville μετά από ταξίδι από την Papua της Νέας Γουινέας. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε...
με χαμηλή ταχύτητα λόγω μηχανικών προβλημάτων. Δεν είχε να παραδώσει κάποιο φορτίο κι έτσι θα παρέμενε στο λιμάνι για να ολοκληρώσει τις εργασίες επισκευής. Για τις μερικές μέρες το πλοίο θα παρέμενε δεμένο στην προβλήτα 6 του του λιμανιού εν αναμονή των ανταλλακτικών. Ο πλοίαρχος επρόκειτο να πάρει άδεια και να επιστρέψει σπίτι του, στη Δανία. Το απόγευμα βγήκε με τον αρχιμηχανικό του πλοίου, στενό του φίλο, για το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Επέστρεψαν στις 21:45 κι ο αρχιμηχανικός επιβιβάστηκε πρώτος ενώ ο πλοίαρχος έμεινε πίσω για να πληρώσει το ταξί. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένα δυνατός θόρυβος και το πλήρωμα έτρεξε να δει τι συνέβη. Ο διάδρομος αποεπιβίβασης είχε καταρρεύσει κι ο πλοίαρχος είχε πέσει μπρούμυτα στη θάλασσα, στο κενό ανάμεσα στο πλοίο και τον προβλήτα. Ο αρχιμηχανικός μαζί με άλλο ένα μέλος του πληρώματος βούτηξαν για να τον σώσουν, όμως δεν τα κατάφεραν κυρίως λόγω του βάρους του πλοιάρχου (140kg). Από τις έρευνες δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτου προσώπου και διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Ο πλοίαρχος πνίγηκε μετά την πτώση του από το διάδρομο αποεπιβίβασης στο κενό μεταξύ προβλήτας και πλοίου.

2. Τα συρματόσχοινα του διαδρόμου ήταν λάσκα με αποτέλεσμα το κέντρο βάρους του πλοιάρχου να μετατοπιστεί και τελικά να ανατραπεί ο διάδρομος.

3. Ο Αρχιμηχανικός κι ο ναύτης έκαναν ότι μπορούσαν για τη διάσωση του πλοιάρχου.

4. Το ασθενοφόρο καθυστέρησε δραματικά να φτάσει στο χώρο κυρίως επειδή κανένας από το πλήρωμα δε γνώριζε τον τηλεφωνικό αριθμό ενώ και οι θάλαμοι στο λιμάνι δεν τον ανέφεραν.

5. Τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του πλοίαρχου είχαν αυξηθεί κατά 291% με αποτέλεσμα να μην έχει αίσθηση ισορροπίας στο διάδρομο.

6. Τέλος, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχε δίχτυ προστασίας κάτω από το διάδρομο όπως ορίζουν και οι κανόνες του λιμανιού του Townsville.
arxipelagos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση