GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα βουτιά για την τουρκική λίρα

Σε νέο χαμηλό ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα, ενώ νέα άνοδο σε υψηλά 18 μηνών σημείωσαν τα επιτόκια δανεισμού της Τουρκίας, ...


Σε νέο χαμηλό ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα, ενώ νέα άνοδο σε υψηλά 18 μηνών σημείωσαν τα επιτόκια δανεισμού της Τουρκίας, αυξάνοντας τις πιέσεις προς την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να προχωρήσει σε μία δραστική μείωση επιτοκίων που ενδεχομένως θα αποκλιμακώσει τις πολιτικές πιέσεις από το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει χτυπήσει την κυβέρνηση Ερντογάν, αλλά και θα μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις.
Αντίστοιχη ήταν η εικόνα, σύμφωνα με το Reuters, και άλλων αναδυόμενων αγορών εν μέσω ανησυχιών ότι αποθερμαίνεται η Κινεζική οικονομία και θα αποκλιμακωθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.
Η λίρα υποχώρησε σήμερα κατά 0,4% ακολουθώντας την πτωτική πορεία που ξεκίνησε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο διαφθοράς, στο επίκεντρο του οποίου έχουν βρεθεί πρώην υπουργοί, οι οποίοι τελικά παραιτήθηκαν και ακολούθησε ανασχηματισμός.
Στο σκάνδαλο έχει εμπλακεί και το όνομα του γιου του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει στις αρχές.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση