GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρά Τσίπρα κατά Σουλτς

Δριμεία κριτική στον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, άσκησε... ο πρ...


Δριμεία κριτική στον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, άσκησε... ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, με δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε συγκεκριμένα την έκπληξή του για τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ότι «δεν θα έπρεπε η γερμανίδα καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη» και διερωτήθηκε αν ο κ. Σουλτς είναι υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κ. Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών.

Υποστήριξε επίσης ότι με αυτή του τη θέση ο κ. Σουλτς διατύπωσε δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη. «Το ερώτημα είναι αν το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των σοσιαλδημοκρατών. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κ. Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού;», συνέχισε.

Δήλωσε ακόμη πως η συμμαχία Σούλτς και Μέρκελ εγγυάται την συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, ενώ απευθυνόμενος προς τους γερμανούς πολίτες που παραδοσιακά ψηφίζουν SPD τους προέτρεψε να ψηφίσει στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου και με την ψήφο τους «να δώσουν εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση