GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απολογία Μπούκουρα (που προφυλακίστηκε): «Ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ και θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Παναγιώταρος μου είπε ότι η Χρυσή Αυγή συμφωνεί με το "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"...»

Ιδιαίτερο εδιαφέρον έχει το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρας ο οποίος τελικά προφυλακίστηκε ...

Ιδιαίτερο εδιαφέρον έχει το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρας ο οποίος τελικά προφυλακίστηκε και αυτό.
Εχει ενδιαφέρον διότι σε αυτό περιγράφει αναλυτικά το πώς ...δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά ο ίδιος και η οικογένειά του ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία τυο 1980 επί Ανδρέα Παπανδρέου!
Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματά του, ως προς το σκέλος αυτό στα οποία μάλιστα υποστηρίζει με ποιο τρόπο ο ...Ανδρέας Παπανδρέου τον συνέδεσε πολιτικά με τον Ηλία Παναγιώταρο, είναι τα εξής:

"...γεννήθηκα στις 22.3.1973 και μεγάλωσα στο Περιστέρι. Τόπος καταγωγής του πατέρα μου είναι η Κορινθία και της μητέρας μου τα Ιωάννινα. Από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα, σε ηλικία 17 ετών, χρειάστηκε να εγκαταλείψω το όνειρο μου για σπουδές, παρότι μέχρι και την β΄ γυμνασίου ήμουν μαθητής του 18,5, διότι ο πατέρας μου αρρώστησε από καρκίνο και αναγκάστηκα να εργαστώ, προκειμένου να συντηρήσω τους γονείς μου και τα δύο μικρότερα αδέρφια μου. Στην ηλικία των 17 ετών ανέλαβα την επιχείρηση αρτοποιείου που διέθετε ο πατέρας μου και στο τέλος του επόμενου χρόνου, παρουσιάστηκα στο στρατό. Υπηρέτησα σαν απλός πεζικάριος στην Αλεξανδρούπολη, όπως χιλιάδες άλλοι φαντάροι, χωρίς ποτέ να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού στρατού και χωρίς να λάβω ειδική στρατιωτική εκπαίδευση. Προς επίρρωση του συγκεκριμένου γεγονότος Σας προσκομίζω φωτογραφίες μου από την εποχή που υπηρέτησα ως φαντάρος στον Έβρο.

Όλη μου η διαδρομή και στάση ζωής χαρακτηρίζεται από ένα σύστημα αξιών που τηρώ απαρέγκλιτα και έχω προσπαθήσει να το μεταδώσω και στα παιδιά μου, την αγάπη για τον διπλανό μου και το ενδιαφέρον μου για το πρόβλημα του. Έτσι με γνώριζαν όλοι τόσο στο Περιστέρι, όσο και στην Κορινθία που ήταν ο τόπος καταγωγής μου και πήγαινα κάθε εβδομάδα για να επισκέπτομαι και τους γονείς μου.

Αυτή η έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική μου δράση και η μεγάλη αναγνωρισιμότητα που είχα στην Περιοχή του Περιστερίου, λόγω του καταστήματος που είχα, ήταν και ο λόγος που μου έγινε πρόταση το 2010 να κατέβω ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Περιστερίου με τον στηριζόμενο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιο δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη. Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Καραθάνος, νυν στενός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, μου πρότεινε να συμμετάσχω ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Παχατουρίδη στις δημοτικές εκλογές και εντέλει ήρθα 9ος και δεν εκλέχθηκα στις 6 εκλόγιμες θέσεις για ελάχιστες ψήφους. Μάλιστα λόγω του ότι ναι μεν ο κ. Παχατουρίδης στηριζόταν ανεπίσημα από την Νέα Δημοκρατία, αλλά επίσημα «κατέβαινε» στις εκλογές χωρίς επίσημο χρίσμα από κάποιο κόμμα, δεν υπήρχε πρόβλημα να συμμετέχω στον συνδυασμό, παρότι κομματικά, τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου, ανήκαμε πολιτικά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σας προσκομίζω δημοσίευμα εφημερίδας με ημερομηνία 23.10.2010 στο οποίο υπάρχει η κάρτα της υποψηφιότητας μου με τον συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη και στην οποία αναφέρεται και η επαγγελματική μου δραστηριότητα, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος Mr Πεϊνιρλί. Επίσης Σας προσκομίζω φωτογραφικό υλικό με την παρουσία μου δίπλα στον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, στο πλαίσιο ομιλιών και εκδηλώσεων μας για την υποψηφιότητα μου ως δημοτικός σύμβουλος στο Περιστέρι με τον συνδυασμό του.

Περί τα τέλη του 2010 γνώρισα για πρώτη φορά τον Ηλία Παναγιώταρο. Η αιτία της γνωριμίας μας ήταν ότι είχα πληροφορηθεί ότι είχε βιοτεχνία ενδυμάτων στην περιοχή του Κολωνού με καλές τιμές και έτσι τον επισκέφθηκα στο κατάστημα του, προκειμένου να πάρω μια προσφορά για φανέλες και σορτσάκια για το παιδικό τμήμα ποδοσφαίρου της Κηπούπολης, του οποίου ήμουν υπεύθυνος, ως έχω ήδη αναφέρει και ανωτέρω. Πράγματι η προσφορά του ήταν πολύ ικανοποιητική και συμφωνήσαμε να αναλάβει την παραγωγή στολών για την παιδική ομάδα και αν μέναμε ευχαριστημένοι θα συνεχίζαμε την συνεργασία μας και για την ομάδα των ανδρών του Α.Ο. Ανθούπολης, στο οποίο ήμουν γενικός αρχηγός. Από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις μας, έδειξε ενδιαφέρον για το γεγονός ότι παρότι ήμουν ιδιοκτήτης μιας από τις πλέον γνωστές και επιτυχημένες επιχειρήσεις φαγητού στο Περιστέρι, έβρισκα χρόνο και ασχολούμουν και με το ποδόσφαιρο και μάλιστα και στις παιδικές ομάδες της Κηπούπολης και την ομάδα ανδρών της Ανθούπολης και με ρώτησε πως βλέπω την πολιτική κατάσταση στην χώρα, αν ανήκω κάπου ιδεολογικά και γενικά αν με ενδιαφέρει η πολιτική.

Εγώ του είπα ότι η οικογένεια μου άνηκε ιδεολογικά ανέκαθεν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ο πατέρας μου ήταν και μέλος του κόμματος. Εγώ πάντοτε ψήφιζα ΠΑΣΟΚ γιατί ήμουν θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως με εξέφραζε ιδεολογικά το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, όπως εκφραζόταν μέσω του Ανδρέα Παπανδρέου και κυρίως σε ότι είχε να κάνει με το σύνθημα του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», διότι πάντοτε πίστευα και πιστεύω ότι η χώρα μας θα εξέλθει από την οικονομική κρίση, μόνο αν στηριχθεί στην εθνική της παραγωγή, με στόχο να ξαναγίνει αυτάρκης και ότι δεν χρειάζεται να στρεφόμαστε μονίμως στην Ευρώπη για εξεύρεση χρημάτων, αλλά θα πρέπει να αναπτύξουμε δική μας παραγωγή και να εκμεταλλευτούμε τον εθνικό μας πλούτο που μένει ανεκμετάλλευτος και τον οποίο εποφθαλμιούν οι υποτίθεται πρόθυμοι να μας βοηθήσουν ευρωπαϊκοί μας εταίροι, που στην πραγματικότητα θέλουν να μας εκμεταλλευτούν.

Βέβαια του εξήγησα ότι από τότε που ψήφιζα ΠΑΣΟΚ υπό αυτό το πρίσμα το εν λόγω κόμμα άλλαξε ιδεολογικό προσανατολισμό και πλέον δρα όχι ως ένα σοσιαλιστικό κίνημα, αλλά σαν ένα δεξιό κόμμα με έντονη την ευρωπαϊκή του προσέγγιση και ότι αυτό με έχει απογοητεύσει, αλλά εξακολουθώ να ψηφίζω για συναισθηματικούς λόγους και λόγους παράδοσης της οικογένειας μου.

Μάλιστα του εξήγησα ότι γι’ αυτό το λόγο δεν προβληματίστηκα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Περιστερίου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ανδρέα Παχατουρίδη που δεν ανήκει στον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού ούτως ή άλλως οι εκλογές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης είναι εκλογές προσώπων και όχι κομματικές και ήθελα να βοηθήσω την πόλη που μεγαλώνω τα παιδιά μου και αναπτύσσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Στο άκουσμα των παραπάνω ο Ηλίας Παναγιώταρος μου μίλησε για πρώτη φορά για την ύπαρξη του κόμματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο κόμμα είχα μόνο ακουστά, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, από τα Μ.Μ.Ε. και δεν γνώριζα κάτι παραπάνω. Μου είπε ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής, συμφωνεί με το πνεύμα του συνθήματος του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και πρεσβεύει ότι ο Ελληνικός Λαός, πρέπει να αντισταθεί στο οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας, που θέλουν να επιτύχουν τα κόμματα εξουσίας που υιοθέτησαν το μνημόνιο και υποδούλωσαν οικονομικά την χώρα σε ξένες δυνάμεις.

Μάλιστα, προκειμένου να πληροφορηθώ τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με προσκάλεσε εάν θέλω να παραστώ σε κάποιες ομιλίες που θα γινόταν στα γραφεία του κόμματος επί της οδού Δεληγιάννη και στις οποίες ομιλητής θα ήταν τόσο ο ίδιος, όσο και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος. Εγώ, επειδή, ως έχω αναπτύξει και ανωτέρω, με ενδιέφερε από πάντα η συμμετοχή μου στα κοινά και ήμουν πολυπράγμων άνθρωπος σαν προσωπικότητα, θεώρησα ενδιαφέρον να παρακολουθήσω κάποιες ομιλίες για να δω τις πολιτικές θέσεις του κόμματος.

Μετέβην γύρω στις 5 -7 φορές στα γραφεία του κόμματος, όπου παρακολούθησα ομιλίες σχετικά με τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής για τις επερχόμενες εκλογές, στις οποίες ομιλίες, ομιλητής ήταν σε κάποιες ο Ηλίας Παναγιώταρος και σε δύο από αυτές ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος, τον οποίο συναντούσα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Στις ομιλίες αυτές που παρακολούθησα και που ήταν ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη στα γραφεία του κόμματος, ουδέποτε εκφράστηκε κάποια ακραία ιδεολογική ή πολιτική θέση. Ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά στο Χίτλερ ή σε τι πρεσβεύει ο ναζισμός, ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, ουδέποτε άκουσα κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος σε αυτές τις ομιλίες. Αντιθέτως, οι πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως εκφράζονταν στις ομιλίες που εγώ παρακολούθησα, ήταν ότι έπρεπε να γίνει καταγγελία του μνημονίου, να διενεργηθεί λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα και να αρνηθούμε την πληρωμή του παράνομου και επαχθούς χρέους. Επίσης στις ομιλίες αυτές γινόταν λόγος για την ανάγκη σύστασης ειδικών ελεγκτικών επιτροπών που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία και κρατικούς μηχανισμούς και παραπομπή τους σε ειδικά δικαστήρια, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους. Μια εκ των πολιτικών θέσεων επίσης της Χρυσής Αυγής ήταν η άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συγχώνευση των χρεωκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, ενώ πρέσβευε και την διαγραφή τραπεζικών χρεών με κοινωνικά κριτήρια.

Επιπρόσθετα, στις ομιλίες που παρακολούθησα γινόταν λόγος για την ανάγκη θέσπισης και οριοθέτησης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και έναρξης γεωτρήσεων σε όλες τις περιοχές με επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την ανάγκη επένδυσης των εσόδων από την εθνικοποίηση των τραπεζών και των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας, στον τομέα της εθνικής παραγωγής με στόχο να γίνει ξανά η χώρα αυτάρκης, καθώς και να εφαρμοστεί μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, ώστε να μην εισέρχονται πλέον στην χώρα λαθρομετανάστες, αφού δεν υπάρχουν πλέον θέσεις εργασίας και αναγκαστικά για να επιβιώσουν οι άνθρωποι αυτοί που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, αναγκάζονται να εγκληματήσουν.

Οι ανωτέρω πολιτικές θέσεις, όπως εκφράστηκαν στις ομιλίες που παρακολούθησα, με έβρισκαν σύμφωνο, πράγμα το οποίο και μοιράστηκα με τον Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος και με προέτρεψε να υποστηρίξω το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Στο σημείο αυτό θεωρώ σκόπιμο να διευκρινίσω την διαφορά μεταξύ υποστηρικτή και μέλους του κόμματος της Χρυσής Αυγής, όπως μου την είχε ξεκαθαρίσει και ο Ηλίας Παναγιώταρος, αλλά και όπως το ίδιο το κόμμα την καθόριζε. Πιο συγκεκριμένα κομματικό μέλος της Χρυσής Αυγής, δεν μπορούσε καταρχήν να είναι να ένα άτομο, όπως εγώ, που προερχόταν από άλλο κομματικό χώρο, όπως εγώ από το ΠΑΣΟΚ. Για να γίνεις μέλος του κόμματος έπρεπε να έχεις μια μακροχρόνια παρουσία μέσα στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, τουλάχιστον 2-3 χρόνια και να είσαι ιδεολογικά ενημερωμένος για τις θέσεις του κόμματος τόσο για την οικονομία, για την παιδεία, για την εξωτερική πολιτική, για την εθνική άμυνα, ώστε να μπορείς να την μεταδώσεις και σε τρίτους. Φανταστείτε λοιπόν ότι εγώ πρωτομαθαίνω για την Χρυσή Αυγή και τις πολιτικές της θέσεις, μόλις το 2011 και μου ζητήθηκε να είμαι υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, τον αμέσως επόμενο χρόνο. Αυτό που επίσης πρέπει να ξεκαθαριστεί, είναι ότι ο οποιοσδήποτε εκλέγεται βουλευτής με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η βουλευτική του ιδιότητα δεν τον καθιστά αυτομάτως μέλος του κόμματος, αλλά είναι εκπρόσωπος της εκλογικής περιφέρειας που εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Βεβαίως τα ανωτέρω δεν συμβαίνουν μόνο στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται και από άλλα πολιτικά κόμματα, όπως π.χ στο Κ.Κ.Ε του οποίου το καταστατικό προβλέπει στο κεφάλαιο 2, άρθρο 6 που αφορά τα μέλη του κόμματος ότι: « α) Η ένταξη μελών στο Κόμμα γίνεται μόνον ατομικά. Για να γίνει κάποιος μέλος του Κόμματος, πρέπει πρώτα να γίνει δόκιμο μέλος. Η δοκιμασία διαρκεί 1 χρόνο. β) Η ένταξη στο Κόμμα ως δόκιμο μέλος απαιτεί τη σύσταση δύο τακτικών μελών του Κόμματος, οι οποίοι πρέπει να τον γνωρίζουν το λιγότερο ένα χρόνο. Τα κομματικά μέλη που κάνουν τις συστάσεις είναι υπεύθυνα απέναντι στο Κόμμα για την πρότασή τους. Η ένταξη στο Κόμμα αποφασίζεται από τη συνέλευση της ΚΟΒ και επικυρώνεται από το αμέσως ανώτερο όργανο το αργότερο μέσα σε 2 μήνες. Τα μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) που έχουν την απαιτούμενη ηλικία και ένα (1) τουλάχιστον χρόνο ζωής στην ΚΝΕ, μπορούν να ενταχθούν στο Κόμμα απευθείας ως τακτικά μέλη με τη σύσταση 2 τακτικών μελών του Κόμματος και τη γνώμη των κομματικών μελών του καθοδηγητικού οργάνου της αντίστοιχης Οργάνωσης της ΚΝΕ. δ) Πρώην μέλη άλλων κομμάτων γίνονται δεκτά ως δόκιμα μέλη του ΚΚΕ με δοκιμασία διάρκειας 2 ετών, μετά από σύσταση δύο μελών του Κόμματος που έχουν τρία (3) χρόνια κομματική ζωή. Στις περιπτώσεις αυτές χρειάζεται επικύρωση από την Επιτροπή Περιοχής. Όταν πρόκειται για ηγετικά στελέχη άλλου κόμματος, απαιτείται πρώτα έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή για να ξεκινήσει η διαδικασία. Ακολουθεί η εξέταση στην ΚΟΒ όπως προβλέπει η παράγραφος γ και σε συνέχεια η τελική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Το γεγονός ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε μια εκλογική περιφέρεια δεν αποτελεί ταυτόχρονα και μέλος του κόμματος ή κομματικό επικεφαλή στον οποίο αναφέρονται οι τοπικές οργανώσεις και οι πυρήνες της κάθε εκλογικής περιφέρειας αποδεικνύεται και από την από 18.9.2012 εγκύκλιο που απέστειλε η κεντρική διοίκηση του κόμματος προς όλες τις τοπικές οργανώσεις και τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής και την οποία υπέγραφε ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος(σχετ.25) στην οποία αναφερόταν ρητά ότι: στ) τα γραφεία των Τ.Ο και των πυρήνων της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την χώρα υποχρεούνται να αναφέρονται δια κάθε δραστηριότητα τους στους συναγωνιστές (μέλη του πολιτικού συμβουλίου και της κεντρικής επιτροπής), οι οποίοι έχουν ορισθεί ως υπεύθυνοι» και επομένως όχι στους βουλευτές κάθε περιφέρειας οι οποίοι μπορεί να μην είναι μέλη του κόμματος, όπως εγώ, και για το λόγο αυτό μάλιστα υπογραμμιζόταν στην εν λόγω εγκύκλιο ότι θα πρέπει σε όλους να τονισθεί ότι στις προσεχείς εκλογές το ποιοι θα είναι υποψήφιοι θα αποφασισθεί από την Κεντρική Διοίκηση όταν προκηρυχθούν εκλογές και ουδείς είναι δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους ήδη εκλεγμένους βουλευτές».

Όσον αφορά προσωπικά εμένα, στα τέλη του 2011, αρχές του 2012 μου προτάθηκε από το μέλος της κεντρικής επιτροπής και του πολιτικού συμβουλίου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, να καταχωρηθώ ως υποστηρικτής του κόμματος και να κατέβω υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά όχι στην Β΄ Περιφέρεια Αθήνας, όπου ζούσα μόνιμα και δραστηριοποιούμουν επαγγελματικά, αλλά στον τόπο καταγωγής μου και μόνιμης διαμονής των γονιών μου, στην Κορινθία, διότι στην Β΄ Αθήνας υπήρχαν ήδη πάρα πολλοί υποψήφιοι, ενώ στην Κορινθία, τους έλειπαν άτομα. Εγώ στην πρόταση αυτή απάντησα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταχωρηθώ ως υποστηρικτής του κόμματος και να λάβω το σχετικό δελτίο υποστηρικτή, αφού συμφωνούσα με τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως αυτές είχαν εκφραστεί στις προεκλογικές ομιλίες που είχα παρακολουθήσει, αλλά τόνισα ότι είναι δύσκολο στην Κορινθία να είμαι υποψήφιος με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και να πετύχω να εκλεγώ, αφού όλοι με γνωρίζουν ως μέλος του ΠΑΣΟΚ και εμένα και τον πατέρα μου και είναι δύσκολο να συγκεντρώσω ψήφους. Εξάλλου δεν είχα μέχρι τις εκλογές του 2012 καμία σχέση με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο, η οποία είχε συσταθεί από το 2006 και είχε επικεφαλείς - μέλη τους: Σπύρο Πανταζή, Βασίλη Λιαντινιώτη, Βασίλη Μιχαλόπουλο, Μάριο Καλλιμάνη και Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο.

Τότε μου εξήγησαν ότι η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας με την Χρυσή Αυγή δεν συνεπάγεται ότι το κόμμα περιμένει οπωσδήποτε να εκλεγώ και να φέρω ψηφοφόρους. Άλλωστε το κόμμα, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα εκλεγόταν βουλευτής το μέλος της Χρυσής Αυγής Κορίνθου, νυν υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Βλαχόπουλος Δημήτριος. Παρόλα αυτά επειδή ήμουν πολύ αγαπητός στην Κορινθία και πολύ γνωστός για την κοινωνική και φιλανθρωπική μου δράση, το κόμμα έκρινε πως με την συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια, θα αποκτούσε και η Χρυσή Αυγή ένα πιο προσιτό πρόσωπο στην κοινωνία της Κορινθίας, με μια πιο μετριοπαθή παρουσία, όπως η δική μου, που προερχόμουν από ένα διαφορετικό κομματικό περιβάλλον, ενώ οι έτεροι συνυποψήφιοι μου όπως ο Βλαχόπουλος Δημήτριος και ο Λιαντινιώτης Βασίλειος προέρχονταν από το κομματικό περιβάλλον της Χρυσής Αυγής.

Ο λόγος που δέχθηκα να συμμετάσχω στις εκλογές ως υποψήφιος με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ήταν για πραγματικά ένιωθα «αγανακτισμένος» με την πολιτική του μνημονίου και των σκληρών πολιτικών λιτότητας που εφάρμοζαν τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, με αποτέλεσμα να καταδυναστεύεται ο Ελληνικός Λαός, ενώ ταυτόχρονα οι υπαίτιοι της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και θεώρησα ότι μέσω της υποψηφιότητας μου με την Χρυσή Αυγή, θα μου δοθεί η δυνατότητα, αν εκλεγώ, να βοηθήσω τους απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, όπως ήμουν εγώ, να καταστήσω την ιδιότητα του βουλευτή προσιτή στους καθημερινούς ανθρώπους, να συμβάλλω στην καλυτέρευση της ζωής των Κορινθίων και των ανθρώπων που είχαν ανάγκη. Για εμένα ως αγανακτισμένο πολίτη η Χρυσή Αυγή ήταν το «όχημα» μου για να παρουσιάσω στον κόσμο, ότι εκτός από την πολιτική του μνημονίου, της ρεμούλας, των κλειστών πολιτικών γραφείων, των πολιτικών τζακιών, υπάρχουν και οι βουλευτές της γειτονιάς, της πλατείας, του καφενείου, των χωραφιών, του μεροκάματου που δουλεύουν από 17 χρονών για να επιβιώσουν, ήθελα να εκπροσωπήσω τον απλό αγανακτισμένο άνθρωπο στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Φυσικά κανείς δεν περίμενε ότι εντέλει θα εκλεγόμουν εγώ βουλευτής και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε βουλευτής του κόμματος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα κοιμηθώ φούρναρης και θα ξυπνήσω βουλευτής. Όλα τα ανωτέρω που αναφέρω επιβεβαιώνονται και από μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων με τους οποίους έχω συζητήσει την επιλογή μου να κατέλθω υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή και τους λόγους για τους οποίους πήρα αυτήν την απόφαση, παρότι μπορεί να μην ταιριάζω ως προσωπικότητα ή ως χαρακτήρας με όλους τους βουλευτές ή τα στελέχη του κόμματος. Εξάλλου επειδή όχι μόνο δεν είμαι ναζιστής, αλλά είμαι αντιναζιστής, αρνούμαι να υιοθετήσω την ναζιστική κατασκευή της συλλογικής ευθύνης. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις δικές του πράξεις και δεν μπορεί να ευθύνεται κανείς συλλογικά επειδή ανήκει σε ένα κόμμα για συμπεριφορές άλλων ανθρώπων που ανήκουν στον ίδιο χώρο, ούτε φυσικά σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, επειδή μπορεί να συμφωνούν σε ορισμένα ζητήματα και να διαφωνούν σε άλλα.

Αυτό που επίσης θέλω να τονίσω είναι ότι ακόμη και στις προεκλογικές μου ομιλίες πάντοτε ανέφερα ότι προερχόμουν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά λόγω του ότι η πολιτική του εν λόγω κόμματος δεν με εκφράζει πλέον, ισχυριζόμουνα ότι μόνο το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι ικανό να αλλάξει την οικονομική κατάσταση στην Χώρα μέσω των πολιτικών του θέσεων και να επανέλθει η Ελλάδα στην πρότερη ισχυρή εθνική της θέση, όπως την είχε οραματιστεί και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μάλιστα σε κάποια από τις ομιλίες μου είχα απευθυνθεί και στον πατέρα μου που παρακολουθούσε και του είχα απευθυνθεί λέγοντας του «εμείς πατέρα ήμασταν ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα αλλάξαμε» και παρατηρούσα ότι στις συγκεντρώσεις – ομιλίες που έκανα με παρακολουθούσαν κυρίως άνθρωποι που γνώριζα, ότι ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και είχαν απογοητευτεί από την τρομακτική ιδεολογική αλλαγή του κινήματος από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα και ήταν αγανακτισμένοι από την οικονομική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας.
------------------------------------
Από τα ως άνω αναλυτικά αναφερθέντα αποδεικνύεται ότι το σχηματισθέν σε βάρος μου κατηγορητήριο έχει καταρριφθεί λέξει προς λέξει και συγκεκριμένα αποδείχθηκε:

Ότι ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος από το έτος 2003 στην Χρυσή Αυγή. Αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είμαι απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, από το 2012, αφού πριν ανήκα πολιτικά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, μόλις δε το 2010 έθεσα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Περιστερίου με τον υποστηριζόμενο από την ΝΔ Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Αποδείχθηκε ότι όταν έγινα υποστηριχτής του κόμματος της Χρυσής Αυγής αυτή είχε ήδη γίνει πολιτικό κόμμα, οι δε πολιτικές της θέσεις, όπως αυτές εκφράζονταν και αναλύθηκαν ανωτέρω διεξοδικά, δεν είχαν ιδεολογικη κατεύθυνση κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Adolf Hitler, αφού το γεγονός ότι διαθέτει μονοπρόσωπο όργανο ως Πρόεδρο του Κόμματος, είναι κάτι το οποίο συμβαίνει με όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, τα οποία κανένα από αυτά δεν έχουν συλλογικό όργανο ως Αρχηγό τους.

Ουδέποτε είχα την δυνατότητα να διοικώ μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία και να δίνω κομματικές εντολές, αφού αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπονταν σε κάποιον που δεν είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής και του πολιτικού συμβουλίου, βάσει της εγκυκλίου της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, όλα τα μέλη των τοπικών οργανώσεων και πυρήνων της Χρυσής Αυγής αναφέρονταν στα στελέχη και μόνο της κεντρικής επιτροπής και του πολιτικού συμβουλίου για τα κομματικά ζητήματα, τα ίδια δε τα κομματικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που προϋπήρχε εμού στην Κορινθία, ανέφεραν στον γενικό γραμματέα του κόμματος, ότι στερούμαι οργανωτικών δυνατοτήτων.

Ουδέποτε έχω λάβει ειδική στρατιωτική εκπαίδευση, ούτε έχω υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ώστε να δύναμαι να εκπαιδεύω εγώ στρατιωτικά εγώ τρίτους ανθρώπους.

Αποδείχθηκε ότι ουδέποτε εγώ δημιούργησα «πυρήνες» της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, αφού η Χρυσή Αυγή καταρχήν προϋπήρχε εμού στην Κορινθία και επιπρόσθετα δεν είχα καμία κομματική ιδιότητα, ώστε να μπορώ να πράξω κάτι τέτοιο. Οράτε σχετικώς την κατάθεση του Καρακούση Γεωργίου, αλλά και την κατάθεση του υποψηφίου Δημάρχου Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος καταθέτει σχετικά: «εκείνο που ξέρω είναι, όπως ο ίδιος μου είχε πει σε ανύποπτο χρόνο, ότι ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δεν ήταν μέλος της, ούτε ότι άνηκε στην ιεραρχία της οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή προϋπήρχε, χωρίς να είναι ανακατεμένος ο κ. Μπούκουρας».

Αποδείχθηκε ότι δεν αποτελώ μέλος της κεντρικής επιτροπής – διοίκησης και του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος της Χρυσής Αυγής και ουδεμία πράξη διεύθυνσης του κόμματος ή διαμόρφωσης πολιτικών θέσεων ή ιδεολογιών έχω τελέσει, αφού ως απλός υποστηρικτής του κόμματος της Χρυσής Αυγής και δεν είχα την ιδιότητα να πράξω κάτι τέτοιο, αλλά και δεν είχα το απαιτούμενο ιδεολογικό υπόβαθρο για να μπορώ να διευθύνω το κόμμα, δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας συγκεκριμένες πράξεις. Χαρακτηριστικά δε θα αναφέρω ότι με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, έχω μιλήσει απευθείας τηλεφωνικά το πολύ 6 φορές σε όλη την κοινοβουλευτική μου θητεία. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος, όπως αποδεικνύεται από το υπ’ αριθμ. 0040 video του παραρτήματος 1-4 του υλικού που κατασχέθηκε από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, αναφέρει ότι Υπεύθυνος για την πολιτική δράση και κινητοποίηση του κόμματος είναι ο κ. Γερμενής, εκπρόσωπος Τύπου, ιδεολογίας και εκπαίδευσης των στελεχών του κόμματος είναι ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης. Και σε αυτό το video δεν μου αποδίδεται καμία κομματική ιδιότητα, από την οποία θα μπορούσαν να απορρέουν εξουσίες διεύθυνσης του κόμματος. Άλλωστε από το υλικό της δικογραφίας αποδεικνύεται ότι ουδέποτε έχω παρευρεθεί σε κάποια συνάντηση, σε κάποια εκδήλωση, σε κάποια έξοδο για φαγητό οι δυο μας με τον γενικό γραμματέα του κόμματος ή έστω με τον γενικό γραμματέα του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες. Εγώ με τον μόνο άνθρωπο που είχα μια πιο στενή προσωπική σχέση ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος με τον οποίο έχουμε βγει και συναναστραφεί και εκτός Βουλής και κομματικών γραφείων, τους δε άλλους βουλευτές του κόμματος τους γνώρισα, εκτός των ελάχιστων φορών, που τους είχα συναντήσει προεκλογικά στα γραφεία του κόμματος, μετά την εκλογή μου και την ορκωμοσία μου ως βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Αποδείχθηκε από τα έγγραφα των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας που προσκόμισα, αλλά και κυρίως από τις καταθέσεις των μαρτύρων που εκπροσωπούν διάφορους φορείς της Κορινθίας, ότι όχι μόνο δεν εκφυλίζω τους θεσμούς της Χώρας και δεν υποκαθιστώ τις νόμιμες αρχές του κράτους και της αυτοδιοίκησης, αλλά αντιθέτως συνεργάζομαι με καθ’ όλα νόμιμο, δημοκρατικό και άψογο τρόπο μαζί τους για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία της Κορινθίας.

Γ. Η ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ 4 ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΈΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΥ.

Από το σύνολο των ανωτέρω αναλυτικώς αναφερθέντων στις ενότητες Α και Β του παρόντος υπομνήματος κατέρρευσε στο σύνολο της η από 5.10.2013 κατάθεση του μάρτυρα Δ΄, ο οποίος, όπως ανέφερα και ανωτέρω, απεχώρησε από την Χρυσή Αυγή, όχι για τους λόγους που δήθεν επικαλείται ο ίδιος, ότι δήθεν δηλαδή μετά τις εκλογές η Χρυσή Αυγή άλλαξε εικόνα, αλλά γιατί ο ίδιος ακραίος στις απόψεις του, δεν δέχθηκε ότι εκλέχθηκε βουλευτής, ένας μετριοπαθής άνθρωπος, με μετριοπαθείς απόψεις, μη μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά προερχόμενος από άλλο κομματικό περιβάλλον. Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας δεν αποδείχθηκε ο ισχυρισμός του εν λόγω μάρτυρα ότι δήθεν στο φράγμα Φενεού – Γκούρα γίνεται στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, αντιθέτως, όπως αναφέρω και ανωτέρω στην ενότητα Β, παράγραφο 7 του παρόντος υπομνήματος, όλοι οι μάρτυρες από την περιοχή της Κορινθίας που κατέθεσαν ενώπιον Υμών, χωρίς να ανήκουν στον κομματικό χώρο της Χρυσής Αυγής, διέψευσαν τον εν λόγω ισχυρισμό.

Με βάση τα ανωτέρω αναφερθέντα στις τελευταίες παραγράφους της ενότητας Β του παρόντος υπομνήματος, διαψεύσθηκε πλήρως και δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα έγγραφο της δικογραφίας και ο ισχυρισμός του μάρτυρα Δ΄ ότι στην Κόρινθο έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά επιθέσεων σε αλλοδαπούς μετανάστες από μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίες μάλιστα οργανώνονται από εμένα, ενώ από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν αποδείχθηκε η ύπαρξη «ταγμάτων εφόδου» στην Κορινθία, αφού κανένας από τους μάρτυρες που εξετάσθηκαν δεν κατέθεσε το παραμικρό περιστατικό που να αποδεικνύει την ύπαρξη τους, αντιθέτως όλοι κατέθεσαν ότι ουδέποτε με έχουν δει ή ακούσει για εμένα να δίνω εντολές σε ομάδα ανθρώπων προς τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Επίσης από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός του μάρτυρα, ότι δήθεν εγώ διατηρώ άγνωστο αριθμό πιστολιών, αντιθέτως ο ισχυρισμός αυτός, όπως και οι προηγούμενοι κατέρρευσε από το σύνολο των εγγράφων της δικογραφίας και συγκεκριμένα από την έκθεση έρευνας και κατάσχεσης που πραγματοποιήθηκε στην οικία μου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη μόνο του όπλου για το οποίο είχα νόμιμη άδεια οπλοφορίας, όπως και μιας δηλωμένης κυνηγετικής καραμπίνας. Από κανένα έγγραφο της δικογραφίας και από καμία μαρτυρική κατάθεση, δεν επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός του μάρτυρα, ότι δήθεν υπάρχει κρυφός οπλισμός της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, αντιθέτως και η μοναδική φωτογραφία που απεικόνιζε οπλισμό και έγραφε «Κορινθία» στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης του υλικού που κατασχέθηκε από τον Η/Υ του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και συγκεκριμένα στην σελίδα 36/67, αποδείχθηκε ότι αφορούσε φωτογραφία από σύλληψη στην Κορινθία 28χρονου αλβανού δραπέτη, στον οποίο βρέθηκε ο οπλισμός που απεικονίζεται στην φωτογραφία που τράβηξε η αστυνομία κατά την σύλληψη του. Σας προσκομίζω σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν την συγκεκριμένη σύλληψη και απεικονίζουν την εν λόγω φωτογραφία(σχετ.49)

Καταρρίφθηκε επίσης από το σύνολο των εγγράφων που προσκόμισα από τους εμπορικούς συλλόγους και τα αστυνομικά τμήματα όλης της Κορινθίας, ότι δήθεν εγώ μετέχω σε κύκλωμα προστασίας καταστημάτων της Κορίνθου, Κιάτου και Ξυλοκάστρου, ενώ από το σύνολο των μαρτύρων που κατέθεσαν ενώπιον Υμών αποδείχθηκε ότι εγώ ουδέποτε έχω μιλήσει ιδεολογικά, ουδέποτε έχω υποστηρίξει ότι η ιδεολογία του κόμματος και η δική μου είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός, ουδέποτε έχω χαιρετήσει ναζιστικά και ουδέποτε έχω συμμετάσχει σε πράξεις βίας και ρατσιστικές επιθέσεις.

Πριν προχωρήσω στην ανάλυση της κατάρριψης των καταθέσεων των δύο μοναδικών από όλη την Περιφέρεια της Κορινθίας Δημάρχων που κατέθεσαν εναντίον μου και οι οποίοι με έχουν «στοχοποιήσει» ως θα αναλύσω και κατωτέρω εξαρχής, λόγω του ότι είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εγώ με την εκλογή μου στον Νομό Κορινθίας, στην ουσία στέρησα την έδρα από το ΠΑΣΟΚ και την εκλογή της συζύγου του στενού συνεργάτη του κου Πνευματικού και Αντιδημάρχου της Κορίνθου κου Φαρμάκη, επίσης παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κας Φαρμάκη με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, να μιλήσω για την παρουσία μου έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου θα φιλοξενούνταν λαθρομετανάστες.

Καταρχήν την ίδια ημέρα είχε μόλις καεί ολοσχερώς το κατάστημα μου στο Περιστέρι «Mr Πεϊνιρλί» από εμπρηστική επίθεση που έγινε από άγνωστους δράστες, μια πράξη για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη με ανάρτηση τους στο διαδίκτυο τα μέλη μιας άγνωστης σε εμένα οργάνωσης ακροαριστερών. Σας προσκομίζω σχετικά δημοσιεύματα(σχετ.50) Η διαμαρτυρία δε ως προς την τοποθέτηση παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, δεν είχε οργανωθεί από την Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν μια διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς της πόλης, η δημοτική αρχή και βουλευτές άλλων κομμάτων. Ο λόγος που διαμαρτυρηθήκαμε, όχι μόνο εμείς οι Κορίνθιοι, αλλά και οι κάτοικοι όλων των περιοχών της Ελλάδας, στις οποίες εφαρμόστηκε το ίδιο μέτρο, ήταν ότι δεν είχε ενημερωθεί για αυτήν την κίνηση η τοπική κοινωνία, έγινε εν μια νυκτί χωρίς καμία προετοιμασία και ειδικά στην Κορινθία, η μεταφορά των λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, ήταν τουλάχιστον «άκομψη» αφού δίπλα στο στρατόπεδο υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ καταστρεφόταν στην κυριολεξία η εμπορικότητα του δρόμου έξω από το στρατόπεδο στο οποίο υπήρχαν πάρα πολλά εμπορικά καταστήματα. Στην συγκεκριμένη διαμαρτυρία ήταν παρούσα η δημοτική αρχή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κορινθίας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Κόλλιας και όπως αποδεικνύεται από το video που υπάρχει και έχετε δει, εγώ δεν προβαίνω σε καμία παράνομη πράξη, παρά μόνο στέκομαι μπροστά στο φορτηγό που μεταφέρει τους μετανάστες και εμποδίζω την είσοδο του στο στρατόπεδο, με απώτερο σκοπό να υπάρξει πρώτα μια συνεννόηση με όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με το μέλει γενέσθαι με το εν λόγω ζήτημα, αφού δεν ήταν δυνατόν η πολιτεία να μην έχει ενημερώσει κανέναν επίσημα, για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της. Μάλιστα όπως κατέθεσε τόσο ο κ. Νανόπουλος στην ενώπιον Υμών κατάθεση του για το εν λόγω περιστατικό, εγώ όχι μόνο δεν προέβην στην τέλεση κάποιας παράνομης πράξης, αλλά αντιθέτως «…τον γνώρισα επίσης στις διαμαρτυρίες που έγιναν στο στρατόπεδο της Κορίνθου όταν ήρθαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες εκεί και στις διαμαρτυρίες λειτούργησε εκτονώνοντας την οργή που υπήρχε από τον κόσμο και προστάτευσε και τον βουλευτή τον κ. Κόλλια, όταν του επετέθησαν κάποιοι από τους παριστάμενους», στο ίδιο δε πνεύμα και η κατάθεση ενώπιον Υμών του πρώην αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας Χαράλαμπου Οικονομόπουλου, ο οποίος καταθέτει για το εν λόγω περιστατικό: «…και ένα ακόμα περιστατικό, όταν φέρανε μέσα σε μια νύχτα αλλοδαπούς στο 6ο σύνταγμα πεζικού Κορίνθου για να φτιάξουν κέντρο κράτησης μεταναστών, είχε μαζευτεί πολύς κόσμος με εχθρικές διαθέσεις, μπήκε ο ίδιος μπροστά και συμμετείχε στις συζητήσεις με τους επίσημους φορείς για την επίλυση του προβλήματος γιατί η τοπική κοινωνία ήταν ανάστατη, αποφεύγοντας να ξεσηκώσει…». Σημειωτέον δε ότι η στάση που τήρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός ήταν πολύ σκληρή. Ενώ εγώ ουδέποτε καταφέρθηκα σε βάρος αυτών των άτυχων ανθρώπων, τους οποίους η πολιτεία χωρίς καμία μέριμνα και υποδομή, ήθελε να «στοιβάξει» στο στρατόπεδο της Κορίνθου, ο κ. Πνευματικός που παρουσιάζεται ως δήθεν μετριοπαθής και καταθέτει σε βάρος μου κάνοντας λόγο για δικές μου ακραίες συμπεριφορές, έκανε ανακοίνωση ότι η Κορινθία βρίσκεται πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση με τους μετανάστες και ότι στο πόλεμο όλα επιτρέπονται(!!), λαμβάνοντας απόφαση να διακόψει την υδροδότηση στο στρατόπεδο, καθώς και την περισυλλογή σκουπιδιών, οδηγώντας αυτούς τους ανθρώπους στην απόλυτη εξαθλίωση, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την δημόσια υγεία. Σας προσκομίζω δημοσιεύματα από διάφορες διαδικτυακές ιστοσελίδες, με τις εν λόγω δηλώσεις του κου Πνευματικού(σχετ.51)

Όσον αφορά την από 6.11.2013 ένορκη κατάθεση του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού λεκτέα τα ακόλουθα: Όπως ανέφερα, ήδη ανωτέρω ο Δήμαρχος Κορινθίων με «στοχοποίησε» άμα την εκλογή μου ως βουλευτή, επειδή ως πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είχα κατορθώσει να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους, οι δυσαρεστημένοι από την πολιτική πλέον που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ, ψηφοφόροι του και λόγω της εκλογής μου, το εν λόγω κόμμα έχασε την έδρα που είχε στον Νομό Κορινθίας. Ο Δήμαρχος Κορίνθου, όπως και ο Δήμαρχος Νεμέας είναι από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία και δεν τους άρεσε το γεγονός ότι λόγω της παρουσίας μου στην Κόρινθο, δεν εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ η σύζυγός του στενού τους συνεργάτη – Αντιδημάρχου Κορίνθου κου Φαρμάκη. Τον ανωτέρω ισχυρισμό μου επιβεβαιώνει και το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον Νόμο Κορινθίας κος Ιωάννης Βαφειάδης με την από 18.12.2013 ένορκη κατάθεση του ενώπιον Υμών, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «…ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Ανδριανάκος Ευάγγελος είχε από την αρχή, από την πρώτη ημέρα εκλογής του κ. Μπούκουρα μια μόνιμη αντιπαράθεση μαζί του, τον κατηγορούσε, μίλαγε με πολύ άσχημα λόγια για αυτόν. Κατά την άποψη μου η αντιπαράθεση αυτή οφείλεται στο ότι ο Μπούκουρας κατά τρόπο «έκλεψε» την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία και θεωρώ ότι λόγω του ότι και ο κ. Ανδριανάκος και ο κ. Πνευματικός, οι οποίοι ανήκουν στο παλιό ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία, προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή, να κάνουν τα πάντα για να τον εξοντώσουν».

Σημειωτέον δε ότι ο πόλεμος «λάσπης» και κατασυκοφάντησης ανθρώπων με διαφορετική ιδεολογία από τον ίδιο, αποτελεί προσφιλή τακτική για τον κο Πνευματικό, αφού την προηγούμενη τετραετία, είχε «στοχοποιήσει» τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Κορινθίας κο Κόλλια. Συγκεκριμένα ο κος Πνευματικός είχε δηλώσει ότι λυπάται που η Κορινθία έχει βουλευτή τον Κώστα Κόλλια, ενώ για άλλες συκοφαντικές επίσης δηλώσεις του για το πρόσωπο του κου Κόλλια, ο τελευταίος άσκησε σε βάρος του αγωγή και μήνυση για την προσβολή της προσωπικότητας του. Η μεν αγωγή εκδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Κορίνθου, το οποίο εντέλει επιδίκασε στον κ. Κόλλια το ποσό ποσό των 90.000€ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από την προσβολή της προσωπικότητας του, το δε Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου, τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Μάλιστα χαρακτηριστικό ήταν ότι κατά την διάρκεια εκδίκασης της παραπάνω υπόθεσης στο ακροατήριο του δικαστηρίου, ενώ είχε συγκροτηθεί το δικαστήριο και είχε εξέλθει στην αίθουσα, περιμένανε να προσέλθει ο κ. Πνευματικός, ο οποίος την ίδια ώρα, έκανε δηλώσεις στις κάμερες(!) έξω από την αίθουσα. Προς απόδειξη των ανωτέρω ισχυρισμών μου Σας προσκομίζω τα κάτωθι δημοσιεύματα: «Ηχηρό χαστούκι της Δικαιοσύνης στον Αλέκο Πνευματικό, Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του βουλευτή της Ν.Δ»(σχετ.52), «Πισώπλατα μαχαιρώματα του Αλέκου Πνευματικού κατά του Κώστα Κόλλια με φόντο την γυναίκα του Βουλευτή»(σχετ.53), «Το Δικαστήριο περίμενε τον Δήμαρχο να τελειώσει τις δηλώσεις του στις κάμερες για να κάτσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου»(σχετ.54)

Από τις πρώτες ημέρες της εκλογής μου ο Δήμαρχος με απέκλεισε από την καθιερωμένη ενημέρωση που κάνει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου στους τοπικούς βουλευτές για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, ενώ οτιδήποτε έγγραφο προερχόταν από τον Δήμο και αφορούσε σε ενημέρωση των τοπικών βουλευτών για σημαντικά θέματα της Κορίνθου, το κοινοποιούσε σε όλους τους εκλεγμένους βουλευτές, πλην εμού. Εγώ για τον συνεχή αποκλεισμό μου από τα δημοτικά δρώμενα και παρά το γεγονός ότι εξακολουθούσε να με εξυβρίζει, οπουδήποτε βρισκόταν ο κος Πνευματικός, απέστειλα την από 25.6.2013 εξώδικη διαμαρτυρία μου - πρόσκληση προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορίνθου, επιφυλασσόμενος των νομίμων δικαιωμάτων μου(σχετ.55) για το περιεχόμενο της οποίας ο κος Πνευματικός επέδειξε παντελή αδιαφορία(σχετ.56)

Συνεχίζοντας αυτήν την προκλητική και επιθετική σε βάρος μου συμπεριφορά ο κος Πνευματικός, προέβη μεταξύ άλλων και στα κάτωθι σε βάρος μου επεισόδια. Στον εορτασμό που έγινε στα Δερβενάκια, για την νικηφόρο μάχη των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους στις 22.6.2012, λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογή μου ως βουλευτή Κορινθίας, κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνου από τον βουλευτή του Νομού της Νέας Δημοκρατίας, ακούστηκε το σύνθημα «Αλήτες – προδότες – πολιτικοί» μια φορά και ενώ δεν αντέδρασε κανείς άλλος, ούτε καν ο ίδιος ο κ. Ταγαράς, ο κος Πνευματικός, εντελώς αναίτια επιτέθηκε φραστικά σε εμένα αποκαλώντας με δειλό ανθρωπάκι και δειλό επικεφαλή βουλευτή στο μικρόφωνο της εκδήλωσης, χωρίς κανείς να του δώσει το λόγο και εγώ, όπως αποδεικνύεται από το video που υπάρχει για το εν λόγω περιστατικό, κινήθηκα 3 βήματα να πάρω το μικρόφωνο και να απαντήσω, αλλά εντέλει σταμάτησα, σκεπτόμενος την ιστορικότητα του χώρου που βρίσκομαι και την περίσταση για την οποία ήμασταν στα Δερβενάκια και έκανα πίσω, χωρίς να δώσω περαιτέρω συνέχεια και φυσικά χωρίς ποτέ να του κάνω νόημα με το χέρι μου, ότι θα τον σφάξω, όπως δήθεν ισχυρίζεται στην κατάθεση του και μπορεί κανείς να δει στο σχετικό video. Τα ανωτέρω επιβεβαίωσαν και οι μάρτυρες που προσήλθαν ενώπιον Υμών και γνώριζαν το εν λόγω video.

Την ίδια αναίτια επιθετική συμπεριφορά σε βάρος μου επέδειξε ο κος Πνευματικός και στα Εξαμίλια Κορινθίας κατά την παρουσία μου εκεί, στην προσπάθεια μου να βοηθήσω στην κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή. Μόλις με είδε με αποκάλεσε μαλάκα(!) και μου είπε ότι πρέπει να το πάρω απόφαση ότι δεν χωράω στα στρέμματα που αυτός κάνει κουμάντο(!), εννοώντας την περιφέρεια της Κορινθίας. Εγώ και πάλι, το μόνο το οποίο έπραξα, ήταν ότι κατευθύνθηκα στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσα μήνυση σε βάρος του για την έργω και λόγω εξύβριση μου, για την οποία, ως έχει αναφερθεί ήδη παραπάνω, σχηματίσθηκε δικογραφία και κατηγορητήριο σε βάρος του κου Πνευματικού, ενώ εκείνος εκ των υστέρων και μετά την δική μου έγκληση, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα της δικογραφίας που υπάρχουν, όταν πληροφορήθηκε την μήνυση μου, με μήνυσε για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και ουδέποτε υπέβαλλε εξαρχής μήνυση σε βάρος μου για πρόκληση σωματικών βλαβών, επειδή δήθεν τον χτύπησα, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση