GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τον Κάμερον θα τα πει ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, προσκεκλημένος της Βρετανικής Κυβέ...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, προσκεκλημένος της Βρετανικής Κυβέρνησης, κατά την οποία θα...
έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας κ. Ντέιβιντ Κάμερον.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν η σύζυγος του κα Αντρη Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Τάσος Τζιωνής, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στο Λονδίνο αύριο το απόγευμα και το βράδυ θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας η οποία θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του.

Το πρωί της 15ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Γουίλιαμ Χέιγκ.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό στην 10 Downing Street. Τη συνάντηση αναμένεται να απασχολήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Βρετανίας και τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, οι σχέσεις των δύο χωρών στο ευρύτερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Κυπριακό, η οικονομική συνεργασία και θέματα που άπτονται γενικότερα της οικονομίας και των επενδύσεων καθώς και ζητήματα ενέργειας.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας κ. Μάικλ Φάλον.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει πρόγευμα εργασίας με μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμή του το University College London (Νομικό Τμήμα) με θέμα το ναυτικό δίκαιο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Westminster Abbey και το απόγευμα θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το London School of Economics.

Στις 17 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τη Λόρδο Δήμαρχο του Σίτι του Λονδίνου κα Φιόνα Γουλφ.

Κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνεντεύξεις σε βρετανικά και ομογενειακά ΜΜΕ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν θα έχουν χωριστές επαφές και θα δώσουν συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου. alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση