GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταϊκούρας: Βιώσιμο το πρωτογενές πλεόνασμα

«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι υψηλότερο και από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ...


«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι υψηλότερο και από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα, σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται αφενός στην επίτευξη των στόχων στα έσοδα και αφετέρου στην υπέρβαση των στόχων, στο σκέλος των πρωτογενών δαπανών. Παράλληλα ο Χρήστος Σταϊκούρας πρόσθεσε, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι βιώσιμο.
Μιλώντας στην συνέχεια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο και πρόσθεσε ότι η ύφεση επιβραδύνεται, η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπτεται, οι διαθρωτικές αλλαγές υλοποιούνται και το κόστος δανεισμού μειώθηκε. Επίσης, σημείωσε ότι οι τιμές αρχίζουν να ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο στον περιορισμό της ζήτησης και του κόστους εργασίας, γεγονός, που όπως συμπλήρωσε, οδηγεί στην σταδιακή βελτίωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος.
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται. Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και σε μια καλύτερη αφετηρία ανάκαμψης.
Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αγροτών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο που γινόταν η εκδήλωση, διαμαρτυρόμενοι για την φορολογική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση