GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στουρνάρας: Έχουμε επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα

Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο θέμα συζήτησης τα προαπαιτούμενα ενόψει τη...


Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο θέμα συζήτησης τα προαπαιτούμενα ενόψει της άφιξης της τρόικας.
Την κυβέρνηση θορύβησε η απόρριψη των μέτρων που μέχρι τώρα έχουν ληφθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών οι οποίοι εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι και οι προηγούμενες συσκέψεις σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή» υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα. «Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ διέψευσε την πληροφορία ότι έχει ζητηθεί και η υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο.

3 σχόλια

  1. Φόβος και τρόμος σε ΝΔ- ΕΛΙΑ ( βενιζελοπασοκ + 58 )και ΔΗΜΑΡ. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διψήφια διαφορά του Σύριζα από τη ΝΔ, η οποία πέφτει 3ο κόμμα κάτω από την Χρυσή Αυγή με ποσοστά που κυμαίνονται σε περιφέρειες και ευρωεκλογές προς το 10%. Το ΠΑΣΟΚ με την ΕΛΙΑ ( 58 ) δεν ξεπερνά το 3%, όπως και ΔΗΜΑΡ και οδεύουν προς διάλυση, ενώ ανοδικές τάσεις έχουν οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ.

    Οι νέοι φόροι και τα χαράτσια στα ακίνητα ( 5πλός φόρος ) μέσα σε ένα 6μηνο έχουν εξοργίσει τους πολίτες. Πολλοί μέσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ούτε τους δημάρχους που πρόσκεινται φιλικά στα δύο κόμματα, ούτε τους περιφερειάρχες τους, που θα δυσκολευτούν να πάνε στο β' γύρο, σε αντίθεση με τους υποψηφίους του Σύριζα και της Χ.Α που σαρώνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά ( τώρα ) και στην ύπαιθρο. Μεγάλα ποσοστά θα πάρουν και ανεξάρτητοι υποψήφιοι ή φιλικά προσκείμενοι στο ΚΚΕ και στους ΑΝΕΛ.

    Πάνω από 1 εκ. καλούνται να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 μέχρι τέλη Γενάρη και η πολιτική Στουρνάρα οδηγεί τη ΝΔ κάτω από το 10% ( οριστικά ) και το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής ( ακόμα κι αν ενώσουν τις δυνάμεις τους ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΓΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΟΤΟΞΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΦΑΓΑΤΕ ΞΕΣΧΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΟΠΡΙΤΗ .ΜΟΝΟ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΡΕΤΑΛΙΑ ΨΕΥΤΕΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κώλο έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση