GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιο είναι το "Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου" του Φάρατζ που επιτέθηκε στον Σαμαρά. Πάει για την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές!

Το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party, UKIP) είναι ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κόμμα...

Το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party, UKIP) είναι ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κόμμα ιδρύθηκε πάνω στην ιδέα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχει μετατραπεί σε κόμμα με πλήρες μανιφέστο.
Το κόμμα δεν έχει κερδίσει ποτέ έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ωστόσο τρεις βουλευτές στη Βουλή των Λόρδων, οι οποίοι αποσπάστηκαν από το Συντηρητικό κόμμα. Έχει κερδίσει, επίσης, 12 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από 13 που είχε κερδίσει στις Ευρωεκλογές του 2009.
Ο αρχηγός του κόμματος, Νάιτζελ Φάρατζ (που έκανε σήμερα την σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά), επανεξελέγη ως πρόεδρος του κόμματος το 2010, ενώ είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του κόμματος την περίοδο 2006-2009. Ο ίδιος είναι, επίσης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής του κόμματος από το 1999 και ιδρυτικό μέλος του κόμματος αφού εγκατέλειψε το Συντηρητικό κόμμα το 1992 ύστερα από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ από το τελευταίο.
Στις Ευρωεκλογές του 2009, το Κόμμα Ανεξαρτησίας κατέλαβε το 16,5% των ψήφων και 13 έδρες, καθιστώντας το ως το δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πίσω από το Συντηρητικό κόμμα και μπροστά από το Εργατικό κόμμα, ισοφαρίζοντάς το σε αριθμό εδρών. Στις εκλογές του 2010, το κόμμα κέρδισε συνολικά το 3,1% των ψήφων, αυξημένο κατά 0,9% από τις εκλογές του 2005. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2011, το κόμμα κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την πλειοψηφία των εδρών σε δημοτικό συμβούλιο, στην πόλη Ράμσεϊ, καθώς και άλλους επτά στην Αγγλία και έναν στη Βόρεια Ιρλανδία.
Εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, οι δημοσκοπήσεις και τα ...προγνωστικά δείχνουν ότι οι Μαρίν Λεπέν, Γκέερντ Βίλτερς και τΝάιτζελ Φάρατζ έχουν εκτοξεύσει τα ποσοστά τους σε Γαλλία, Ολλανδία και Βρετανία. Στην Βρετανία για τον Νάιτζελ Φάρατζ και το Κόμμα Ανεξαρτησίας τα πρακτορεία στοιχημάτων τον θεωρούν φαβορί για τη νίκη με ποσοστό περίπου στο 20%.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση