GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτρος Λάμπρου …ο σωτήρας με τα «Λαμπρόχαρτα»! Έχει λόγους να ανησυχεί;

— Φαίνεται ότι πάνε ν” ανοίξουν τον φάκελο «ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΤΡΆΠΕΖΑ». — Τις τελευταίες ημέρες ….το EXTRA 3(Μυλωνάκης) και το Ε TV(Νικολόπουλος...


— Φαίνεται ότι πάνε ν” ανοίξουν τον φάκελο «ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΤΡΆΠΕΖΑ».
— Τις τελευταίες ημέρες ….το EXTRA 3(Μυλωνάκης) και το Ε TV(Νικολόπουλος) βγάζουν στον αέρα την εικόνα με το δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ» 2.2.2000 -πριν τις -τότε- εκλογές- που σου στέλνω-Φωτο.
— Κάποιοι μιλάνε για μεγάλο δάνειο(300 εκατ. €) που είχε κάνει η ΑΤΕ Συμμετοχών (Π. Λάμπρου) από άλλη Ελληνική τράπεζα ….με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου!
— Αυτά τα χρήματα καλείται σήμερα ….να πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης-εγγυητής ….μετά από δικαστική απόφαση -λένε- αφού η παλιά ΑΤΕ στην οποία έμεινε αμανάτι η υποχρέωση ….αδυνατεί να πληρώσει !
— Το σκάνδαλο θα είναι τεράστιο ….αν πράγματι ισχύουν όσα λέγονται.
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
— Who’s who, ο ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ??????
— Θα χρειαζόταν να γράψει κανείς βιβλίο για να περιγράψει τον σημαντικότατο … «ασήμαντο» του ψευδοΠΑΣΟΚ. Θα ήταν ΚΑΙ η τομογραφία της διαπλοκής του κινήματος. Επιλεκτικά, βάζω μια πετυχημένη περίληψη του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
— Π. Λάμπρου: Ο άνθρωπος όλων των προέδρων του ΠΑΣΟΚ
— Η φράση «άνθρωπος του προέδρου» βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της στο πρόσωπο του Πέτρου Λάμπρου. Λίγοι εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν ακούσει γι” αυτόν και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του: πρώτα δίπλα στον Α. Παπανδρέου, αργότερα κοντά στον Κ. Σημίτη και σήμερα στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου. Αυτός και ο Ν. Αθανασάκης διεκδικούν επαξίως τον τίτλο του σταθερότερου συνεργάτη και των τριών αρχηγών του κινήματος.

Υπήρξε ταμίας του ΠΑΣΟΚ σχεδόν από την ίδρυσή του, αναλάμβανε τις δύσκολες και λεπτές αποστολές εντός και εκτός κόμματος, μάζευε τα χρήματα για να κάνει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικές εκστρατείες, οργάνωνε τις δημόσιες εμφανίσεις του Α. Παπανδρέου, εχέμυθος, αγοραφοβικός (ουδείς τον θυμάται να παίρνει το λόγο στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, ενώ για συνεντεύξεις ούτε λόγος), αποτελεσματικός, όπως λένε όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, με λίγα λόγια ένας άνθρωπος που κάθε ηγέτης θα ήθελε να έχει στο πλάι του για τις δύσκολες ώρες και για τη «βρόμικη δουλειά».
Αναθέτοντας μια αποστολή στον Π. Λάμπρου ο Α. Παπανδρέου ήξερε ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τη φέρει σε πέρας χωρίς να τον εκθέσει. Οι αντίπαλοί του στο ΠΑΣΟΚ του προσάπτουν ότι έστησε την επιτροπή αλληλεγγύης η οποία λειτούργησε σαν πολιορκητικός κριός για την άλωση του κράτους τη δεκαετία του ’80. Στήριξε τον Α. Παπανδρέου μέχρι το τέλος, κάποιοι υποστηρίζουν ότι συνέβαλε αποφασιστικά να πειστεί ο ιδρυτής του κόμματος να παραιτηθεί από πρωθυπουργός την περίοδο του «Ωνασείου», και στη μάχη της διαδοχής τάχθηκε με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, χωρίς πάντως να πολωθεί με τους εκσυγχρονιστές.
Ο Κ. Σημίτης τον βρήκε επικεφαλής στον ΟΤΕ. Ηθελε να τον απομακρύνει από παντού, αλλά λέγεται ότι μεσολάβησε ο Θ. Τσουκάτος και ο κ. Λάμπρου έγινε διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, κρατώντας αφανώς για ένα μικρό διάστημα και το ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
Μπήκε στο στόχαστρο του Μ. Εβερτ, ο οποίος κατέθεσε πολλές ερωτήσεις στη Βουλή με τις οποίες ζητούσε εξηγήσεις για το ρόλο του την περίοδο της χρηματιστηριακής έκρηξης. Κατηγορήθηκε για απιστία κατ” εξακολούθηση σχετικά με την υπόθεση δανειοδότησης του ομίλου Αλαμανή από την Αγροτική Τράπεζα. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά στο τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών αθωώθηκε.
Βοήθησε παρασκηνιακά τον Γ. Παπανδρέου στη διαμάχη του με τον Ευ. Βενιζέλο και σήμερα (Ιούνιος 2010) είναι σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη για θέματα επενδύσεων. Αυτός που μισεί τις δημόσιες εμφανίσεις θα υποχρεωθεί, εφόσον κληθεί, να παρουσιαστεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, επειδή ήταν διοικητής του ΟΤΕ για τέσσερα χρόνια. Είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολλά. Πρόβλεψη; Το να πει ο Π. Λάμπρου κάτι που θα βλάψει την παράταξή του είναι τόσο πιθανόν όσο το να ανατείλει ο ήλιος από τη δύση. «Πάνω απ” όλα το κόμμα», όπως έλεγαν οι παλιοί κομμουνιστές.

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΠΑΝΙΚΟΥ
Η φράση «υπήρξε ταμίας του ΠΑΣΟΚ» τα λέει όλα. Ταμίας ήταν κι΄ο Τσουκάτος…. Ταμίας ήταν κι΄ο Μαντέλης….
Κι΄ όταν λέμε «ταμίας του ΠΑΣΟΚ» σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κάποιον κακομοίρη, που προσπαθεί να πλασάρει κουπόνια των 5 ευρώ από πόρτα σε πόρτα στις λαϊκές γειτονιές….. Πράγματι, κλήθηκε να καταθέσει, και στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens.

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/44120

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση