GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε επίπεδα ρεκόρ η αγορά εργασίας στη Γερμανία

Ο αριθμός των απασχολουμένων στη Γερμανία αυξήθηκε το 2013 σε επίπεδο - ρεκόρ, για έβδομο συνεχόμενο έτος, αν και η αύξηση ήταν... μικρ...

Ο αριθμός των απασχολουμένων στη Γερμανία αυξήθηκε το 2013 σε επίπεδο - ρεκόρ, για έβδομο συνεχόμενο έτος, αν και η αύξηση ήταν... μικρότερη από τα δύο προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Δημιουργήθηκαν 232.000 νέες θέσεις απασχόλησης –σχεδόν οι μισές από ό,τι το 2012 και το 2011– και οι εργαζόμενοι έφθασαν τα 41,8 εκατομμύρια.

Η ανεργία στη Γερμανία διατηρείται σταθερά λίγο κάτω από το 7% την τελευταία διετία. Τα ισχυρά στοιχεία απασχόλησης υποδηλώνουν θετική εξέλιξη της εγχώριας ζήτησης, στην οποία βασίζεται το Βερολίνο για να στηρίξει φέτος την οικονομική ανάπτυξη, καθώς η παραδοσιακά εξαγωγική γερμανική οικονομία πλήττεται από την επιβράδυνση σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές και την εύθραυστη ζήτηση από την Ευρωζώνης.

Ωστόσο, κάποια από τα οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας έχουν προειδοποιήσει ότι τα σχέδια της νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την καθιέρωση κατώτατου μισθού μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες απώλειες θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση