GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα για τους «τουρίστες των επιδομάτων»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή έρευνας για να ξεκαθαρίσει αν η γερμανική νομοθεσία επαρκεί για ν...


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή έρευνας για να ξεκαθαρίσει αν η γερμανική νομοθεσία επαρκεί για να αποτραπεί η προσέλευση στη χώρα των λεγόμενων «τουριστών των επιδομάτων», μετά την άρση των περιορισμών για την μετακίνηση εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με το τέλος της επτάχρονης περιόδου περιορισμών στην αγορά εργασίας, πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας μπορούν πλέον να επιλέξουν να εργαστούν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στην Γερμανία για το ενδεχόμενο μαζικής μετανάστευσης, ειδικά μελών των κοινοτήτων των Ρομά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.
Το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ζήτησε να απαγορευτεί να ξαναμπαίνουν στη χώρα μετανάστες οι οποίοι έχουν εξαπατήσει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, ενώ ζητεί ακόμη να μην επιτρέπεται οι μετανάστες να υποβάλουν αιτήματα για να λαμβάνουν επιδόματα κατά τους τρεις πρώτους μήνες παραμονής τους στην χώρα.
Οι φιλελεύθεροι και η αριστερά κατηγορούν τους Χριστιανοκοινωνιστές για αναζωπύρωση των συναισθημάτων ξενοφοβίας. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Μέρκελ είχε χθες μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον δεύτερο στην ιεραρχία της γερμανικής κυβέρνησης, τον αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον οποίο συμφώνησαν να εξεταστεί το θέμα.
Ο Στράιτερ υπογράμμισε ότι το Βερολίνο είναι δεσμευμένο στην ελεύθερη μετακίνηση εργατικού δυναμικού εντός των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Γερμανία αποτελεί μία από τις χώρες οι οποίες έχουν ωφεληθεί περισσότερο από αυτή.
Η σύσταση μιας επιτροπής μοιάζει να στοχεύει στο να αποβληθεί κάθε συναισθηματισμός από την πολιτική συζήτηση γι” αυτό πριν η αντιπαράθεση οξυνθεί. Οι ισχυρισμοί ότι πολίτες άλλων χωρών μεταναστεύουν στη Γερμανία με στόχο να λαμβάνουν επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας προβάλλονται συχνά από κόμματα της Δεξιάς.
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών και Εργασίας θα εξετάσουν «εάν τα υπουργεία θα όφειλαν να λάβουν επιχειρησιακά μέτρα κατά της κατάχρησης των κοινωνικών επιδομάτων» τόνισε ο Στράιτερ. Ο Στράιτερ διέψευσε ότι το κεντροδεξιό CSU βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το κεντροαριστερό SPD για το θέμα αυτό. «Οποιοσδήποτε γνωρίζει ανάγνωση θα συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης διαφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων», είπε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση