GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλμαρ Μπροκ: Να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα της τρόικας

«Το Βερολίνο έχει αποφασίσει ότι η ακεραιότητα της ευρωζώνης πρέπει να διαφυλαχθεί» τονίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσ...

«Το Βερολίνο έχει αποφασίσει ότι η ακεραιότητα της ευρωζώνης πρέπει να διαφυλαχθεί» τονίζει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του ευρωκοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος...
ωστόσο σημειώνει πως το σημερινό σχήμα της στήριξης και της αλληλεγγύης θα πρέπει να συνεχιστεί υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα επισημαίνει η ακεραιότητα της τρόικας πρέπει να διαφυλαχθεί, και προσθέτει ότι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών είναι καταστροφικά, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την απουσία του από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει τη θητεία της και να αξιοποιήσει τότε το "success story". Στο μέσον της πορείας κανένα από τα δύο κυβερνητικά κόμματα δεν θα έπρεπε να θέλουν εκλογές» υπογραμμίζει.

Όσο για την κίνηση Τσίπρα, διερωτάται:

«Τι σημαίνει αυτή η συμπεριφορά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ότι θέλει την Ελλάδα απομονωμένη; Αυτό το μήνυμα ήθελε να στείλει χθες (σ.σ.: την Τετάρτη); Αν δεν μπορεί να συνομιλήσει με την Κομισιόν και τις Βρυξέλλες, πώς μπορεί να πετύχει κάτι για την Ελλάδα; Τι θέλει, την Ελλάδα στην Καραϊβική; Ο λαός πρέπει να δει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να παλέψει για τη χώρα του».

Στην ερώτηση πώς κρίνει την έντονη εμπλοκή της νέας γερμανικής κυβέρνησης με την Ελλάδα, με τις επισκέψεις τόσο του υπουργού όσο και του υφυπουργού Εξωτερικών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, απαντά:

«Νομίζω ότι το μήνυμα είναι πολύ σαφές. Οι Γερμανοί έχουν λάβει μια απόφαση εδώ και πολύ καιρό να διατηρήσουν την ακεραιότητα της ευρωζώνης. Και για τη νέα γερμανική κυβέρνηση αυτό είναι ευκολότερο, διότι έχει ευρύτερη πλειοψηφία στην Bundestag από ό,τι η προκάτοχός της. Όλα όμως» προειδοποιεί «πρέπει να βασίζονται στην αιρεσιμότητα και σε όρους. Πρέπει να δούμε τι μορφή θα λάβει αυτή η αιρεσιμότητα στο μέλλον, σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη και τις μεταρρυθμίσεις».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση