GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτοξεύθηκε η αιολική ενέργεια στην Ελλάδα

Αυξήθηκε κατά (6,6) η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικ...

Αυξήθηκε κατά (6,6) η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, η εγκατεστημένη ισχύς άγγιξε τα 1.864,6 MW στα τέλη του 2013 από 1,749 MW τον προηγούμενο χρόνο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Μόνο το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε κατά 71,15 MW «γεγονός που υποδεικνύει ανάκαμψη των επενδύσεων εν μέσω εχθρικών οικονομικών συνθηκών» σχολιάζει η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Ο μεγαλύτερος παραγωγής αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα παραμένει η Electricite de France με ισχύ 322,8 MW που αντιστοιχεί στο 17% του συνόλου. Ακολουθεί η Τέρνα Ενεργειακή με ισχύ 277,4 MW και η Ρόκας Ανανεώσιμες (θυγατρική της Iberdrola Renovables) με ισχύ 250,7 MW.

Η πεντάδα συμπληρώνεται με την Enel Green Power και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ. dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση