GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηράκλειο: Ένταση στο «κλείσιμο» της δίκης για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Από ένταση χαρακτηρίστηκε το τέλος της δίκης για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανώλη Σταυρουλάκη το καλοκαίρι του 2012 στ...


Από ένταση χαρακτηρίστηκε το τέλος της δίκης για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανώλη Σταυρουλάκη το καλοκαίρι του 2012 στο χωριό Προφήτης Ηλίας.
Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 53χρονο κρεοπώλη για την δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη συν 8 έτη για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη, την παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή αλλά και χρηματική ποινή της τάξεως των 4.000 ευρώ.
Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν την άποψη ότι δεν έπρεπε πέραν των ισόβιων δεσμών να επιβληθεί στον 53χρονο επιπλέον ποινή, κάτι που τελικά το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν του.
Στον αδερφό του κρεοπώλη επιβλήθηκε 12 έτη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη συν 2 έτη για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και χρηματική ποινή της τάξεως των 3.000 ευρώ.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η διαρκής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του 53χρονου κρεοπώλη ενώ για τον αδερφό του αποφασίστηκε μόνο για δύο χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενώ η έφεσή του έχει αναστάλλουσα δύναμη με την προϋπόθεση ότι κάθε αρχή του μήνα ο αδερφός του κρεοπώλη θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα.
Ένταση στα δικαστήρια
Με την ανακοίνωση της απόφασης ότι η έφεση στον αδερφό του κρεοπόλη έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι δεν οδηγείται αυτή την ώρα στην φυλακή, ξέσπασαν επεισόδια έξω από τα δικαστήρια της Νεάπολης. Οι συγγενείς που βρίσκονται εκεί από το πρωί άρχισαν να φωνάζουν “αίσχος” ενώ συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου είναι η κλούβα που θα μεταφέρει στην φυλακή τον 53χρονο κρεοπώλη.
Δεκάδες αστυνομικοί έσπευσαν να θωρακίσουν την κλούβα με τον κόσμο να πετάει μπουκάλια στους αστυνομικούς βρίζοντας.
Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμισαν με τους συγγενείς των θυμάτων να αποχωρούν από τα δικαστήρια Νεαπόλεως.
Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση