GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιός είναι ο Αντώνης Καμινάρης, κατηγορούμενος για την υπόθεση του ΤΤ...

Ο κ. Αντώνης Δ. Καμινάρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Ιουλίου 1955, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Αποφοίτησε από τη σχολή Αναβρύ...

Ο κ. Αντώνης Δ. Καμινάρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Ιουλίου 1955, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Αποφοίτησε από τη σχολή Αναβρύτων το 1973.
Είναι οικονομολόγος και έχει στο ενεργητικό του 20 χρόνια εμπειρίας στον Τραπεζικό χώρο.
Την περίοδο 1980-1986 εργάστηκε στην Τράπεζα Εργασίας, από το 1991 έως το 1993 ως Σύμβουλος Επενδύσεων στην ITHACA INVESTMENTS CO Ltd ενώ την περίοδο 1993-1995 ως διευθυντικό στέλεχος στην Τράπεζα Αθηνών.  Από τον Οκτώβριο του 1995 έως τον Μάιο του 2004 διετέλεσε ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στις Τράπεζες HSBC (Λονδίνο και Ζυρίχη) και UBS (Λονδίνο), ενώ διατηρούσε για πολλά χρόνια τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ (τοπική κομματική της ΝΔ) Λονδίνου.
Επίσης έχει εργαστεί ως σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών (1993) ενώ συμμετείχε σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια ως μέλος.
Τον Μάιο του 2004 ορίστηκε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ λόγω της μετοχικής σύνθεσης του Τ.Τ., διατέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών ΕΧΑΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και Πρόεδρος της Τ.Τ. - ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ.
Ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στο joint venture της Πειραιώς με την BNP Paribas στην Ελβετία.
Κατά τη δεκαετία του ’90 (σύμφωνα με το Βήμα) – στην οποία, κατά μία εκδοχή, αποδίδονται τα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ» – επικεφαλής του private banking της HSBC ήταν ο Αντώνης Καμινάρης, μετέπειτα αντιπρόεδρος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επί προεδρίας Τσουπίδη. Ο Καμινάρης ήταν τότε σύζυγος γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας Χατζηπατέρα και διέθετε αξιοσημείωτα ευρύ rolodex επαφών, το οποίο αξιοποίησε προκειμένου να προσελκύσει στο private banking καλούς πελάτες. Πολλοί από τους πελάτες αυτούς θεωρείται ότι εντάσσονται στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία, αυτή των παικτών στο ΧΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση