GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο πλουσιότερος έγινε ο Τόνυ Μπλαιρ...

Αν και οι περισσότεροι βλέπουμε τα εισοδήματα μας να συρρικνώνονται συνεχώς, σε μερικούς συμβαίνει το αντίθετο. Χαρακτηριστική είναι η πε...

Αν και οι περισσότεροι βλέπουμε τα εισοδήματα μας να συρρικνώνονται συνεχώς, σε μερικούς συμβαίνει το αντίθετο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνυ Μπλαιρ, ο οποίος έγινε πλουσιότερος κατά 13 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από δύο εταιρείες του.
Μάλιστα, μία από αυτές, η Windrush Ventures  που παρέχει υπηρεσίες διοίκησης, σημείωσε αύξηση στα κέρδη της κατά 50%, περίπου 2 εκατομμύρια λίρες, στην διάρκεια του τελευταίου χρόνου.
Σε ανακοίνωση του γραφείου του αναφέρεται πως αυτά τα ποσά δεν αντιπροσωπεύουν τα κέρδη του ίδιου ή των εταιρειών του. Προσθέτει πως ο ίδιος καταβάλλει κανονικά και πλήρως τους φόρους που του αναλογούν.
Ο Τόνυ Μπλαιρ έχει τονίσει πως δεν σκοπεύει να γίνει σούπερ-πλούσιος και μέρος των εισοδημάτων του προορίζεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Από τότε που αποχώρησε από την πολιτική το 2007 ο Μπλαιρ έχει κερδίσει εκατομμύρια λίρες από τις έξι συνολικά εταιρείες του που συμβουλεύουν κυβερνήσεις, την αμερικανική JPMorgan και διοργάνωση ομιλιών. Μία από αυτές είναι σύμβουλος της κυβέρνησης του Καζακστάν, για το οποίο έχει δεχθεί έντονη κριτική.
Αντίθετα, οι επιχειρήσεις της οικογένειας του Υπουργού των Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν παρουσιάζουν ζημιές λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση