GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεκόρ λιανικών πωλήσεων τα Χριστούγεννα στη Βρετανία

Οι Βρετανοί καταναλωτές άνοιξαν τα πορτοφόλια τους και ξόδεψαν αφειδώς το μήνα των Χριστουγέννων, εξέλιξη που αποτελεί νέα ένδειξη γ...


Οι Βρετανοί καταναλωτές άνοιξαν τα πορτοφόλια τους και ξόδεψαν αφειδώς το μήνα των Χριστουγέννων, εξέλιξη που αποτελεί νέα ένδειξη για την ανάκαμψη της βρετανικής... οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή .

Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν το Δεκέμβριο τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό αύξησης των τελευταίων εννέα ετών, που ανήλθε στο 5,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, αναφέρει σε ανακοίνωση η βρετανική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των λιανικών πωλήσεων από τον Οκτώβριο του 2004, σύμφωνα με την ONS, η οποία επικαλείται ισχυρή ανάπτυξη σε πολυκαταστήματα και τα μικρότερα καταστήματα .

Σε μηνιαία βάση, η ONS αναφέρει ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,6% το Δεκέμβριο, σε σχέση με το Νοέμβριο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2010.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για ετήσια αύξηση 2,5% και μηνιαία αύξηση μόλις 0,2%, σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Wall Street Journal.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση