GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με Κώστα Μπακογιάννη στη Στερεά η (επίσημη) ΝΔ...

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους βρίσκεται η Νέα...


Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» το 80% των υποψηφίων και μέσα στον ...

Ιανουάριο θα αρχίσει η ανακοίνωση των ονομάτων από τους ίδιους τους υποψηφίους. Για πρώτη φορά, η Ν.Δ. δεν θα εκδώσει λίστα «χρισμάτων», αλλά θα δώσει το «πράσινο φως» στα στελέχη με τα οποία έχει έρθει σε επαφή να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους να μπουν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, με στόχο οι γαλάζιοι υποψήφιοι να έχουν σαφή αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, να μην προέρχονται απόλυτα από τον «κομματικό σωλήνα» αλλά να είναι πρόσωπα από το χώρο της αγοράς, με διάθεση προσφοράς.

Οπως λένε στη λεωφόρο Συγγρού, σε οργανωτικό επίπεδο «η Ν.Δ. είναι έτοιμη πολύ νωρίς, έξι μήνες πριν από τις εκλογές». Σε πολιτικό επίπεδο, τα γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι μπορεί να «χτυπήσουν» επτά περιφέρειες καθώς τα μηνύματα που έχουν είναι ότι στις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές τα πρόσωπα, δηλαδή ικανές υποψηφιότητες, «μετρούν» πολύ περισσότερο από τις κομματικές ταμπέλες. Στο πλαίσιο αυτό, η Ν.Δ. θα στηρίξει σε πολλούς δήμους νέα πρόσωπα ενώ τα πολιτικά μηνύματα θα προκύψουν από το αποτέλεσμα σε Αθήνα- Πειραιά- Θεσσαλονίκη και από τις 13 περιφέρειες.

Για την Περιφέρεια Αττικής, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων υπάρχει το όνομα του εν ενεργεία περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ωστόσο όχι με μεγάλες πιθανότητες, ενώ οι επιτελείς της Ν.Δ. εξετάζουν σοβαρά την υποψηφιότητα του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Οι ζυμώσεις και οι αναζητήσεις πάντως συνεχίζονται.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τη μάχη της Ν.Δ. θα δώσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως και οι εν ενεργεία περιφερειάρχες Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ηπειρο, Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, Γιώργος Δακής στη Δυτική Μακεδονία και Σπύρος Σπύρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια «κλείδωσε» η στήριξη της Ν.Δ. στην υποψηφιότητα του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη. Στην ίδια περιφέρεια έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο πρώην βουλευτής Ν.Δ. Θανάσης Γιαννόπουλος, ο οποίος διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί.

Στο Νότιο Αιγαίο, η Ν.Δ. θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Παππά, στο Βόρειο Αιγαίο προκρίνονται η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο βουλευτής Λέσβου Παύλος Βογιατζής, στη Δυτική Ελλάδα επικρατέστεροι είναι ο Γιώργος Παπαναστασίου και ο Σπήλιος Λιβανός και στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη ο Γιώργος Παυλίδης. Στην Κρήτη, η Ν.Δ. θέλει να διατηρήσει και να αυξήσει τις δυνάμεις της και οι πιθανότητες αυξάνουν για υποψηφιότητα του Σεραφείμ Τσόκα, αν και γαλάζια στελέχη υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Στ. Αρναουτάκη.

Στην Πελοπόννησο, αν και την υποψηφιότητα του εν ενεργεία περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη υποστηρίζουν γαλάζια στελέχη και οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει ισχυρό προβάδισμα, η Ν.Δ. προσανατολίζεται σε πρόσωπα όπως η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρώην βουλευτής Γρηγόρης Αποστολάκος, ο νυν δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, ενώ δεν αποκλείεται τη στήριξη να πάρει πρόσωπο από το χώρο της αγοράς.

Μεγάλοι δήμοι – Αττική

Για το δήμο της Αθήνας, η Ν.Δ. επιθυμεί να δώσει τη μάχη η Ολγα Κεφαλογιάννη, ωστόσο από την πλευρά της υπουργού Τουρισμού φαίνεται ότι δεν υπάρχει προθυμία. Παραμένουν ψηλά στην ατζέντα το όνομα του Νίκου Δένδια, του Μάκη Βορίδη, αλλά με «αντιστάσεις» από την πλευρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ δεν έχει εγκαταλειφτεί το όνομα του Γιώργου Αμυρά. Από το γαλάζιο στρατόπεδο έχει δηλώσει πάντως ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Για το Δήμο Θεσσαλονίκης, η Ν.Δ. «ποντάρει» στην υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να μην επιθυμεί να εμπλακεί στη μάχη της συμπρωτεύουσας. «Δυνατά» παίζουν τα ονόματα των βουλευτών Ελενας Ράπτη και Γιάννη Ιωαννίδη, όπως και του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Απόστολου Λακασά.

Στον Πειραιά τη μάχη θα δώσει ο εν ενεργεία δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, στην Πάτρα φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Κώστα Χριστόπουλου.

Στο Μαρούσι η Ν.Δ. θα στηρίξει τον Γιώργο Πατούλη, στον Αλιμο τον Νίκο Τσαρπαλή, στη Γλυφάδα τον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Στην Καλλιθέα θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ενώ ο γαλάζιος Δημήτρης Κάρναβος έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, στη Νέα Σμύρνη ο Νίκος Στέφος, στο Πέραμα η Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, ενώ στο Περιστέρι το χρίσμα «διατηρεί» ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ο Παντελής Χαροκόπος, στο Π. Φάληρο ο Διονύσης Χατζηδάκης. στο Δήμο Αχαρνών ο Θανάσης Κατσιγιάννης, στον Διόνυσο ο Νίκος Πέππα, στη Μεταμόρφωση ο Δημήτρης Τζίτζιφας, στον Μαραθώνα ο Νίκος Καραχάλιος, στο Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας ο Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης. Στην Ελευσίνα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το όνομα του Αργύρη Οικονόμου, στην Αίγινα του Τάκη Γρηγορόπουλου, στο Αγκίστρι του Αναστασίου Λογοθέτη, στον Πόρο «παίζει» το όνομα του Σπύρου Σπυρίδωνα, όπου δήμαρχος είναι ο γαλάζιος Δημήτρης Στρατηγός, όπως και στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όπου φέρεται να διεκδικεί τη στήριξη της Ν.Δ. ο Θανάσης Αδαμόπουλος. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ν.Δ. δεν θα δώσει τη στήριξη στον Χάρη Τομπούλογλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης θα είναι υποψήφιος ο Μιχάλης Γαζής, στην Καισαριανή ο Θόδωρος Ιωαννίδης, στην Αγία Παρασκευή ο Βασίλης Ζορμπάς, στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, στην Πεντέλη ο Δημήτρης Καψάλης, στο Χαλάνδρι ο Γιώργος Κουράσης, στον Ωρωπό ο Γιάννης Οικονομάκος, στην Κηφισιά ο Νίκος Χιωτάκης, στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας ο Γιώργος Δρίκος και στα Μέγαρα ο Γιάννης Μαρινάκης. Τη μάχη στο Δήμο Ζωγράφου θα δώσει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο Νίκος Πέτσας, στο Γαλάτσι ο Κυριάκος Τσίρος. Στη Νέα Ιωνία αναμένεται να «κατέβει» ο Νίκος Κουκουλάρης και στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού ο Νίκος Κούκης.

Για το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης διεκδικεί τη γαλάζια υποστήριξη ο Αναστάσιος Μαυρίδης, στο Δήμο Σαλαμίνας η Ρούλα Νάννου, στο Δήμο Σαρωνικού ο Γιώργος Σοφρώνης.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση