GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανταρκτική: Το παγοθραυστικό εγκλωβίστηκε στους πάγους

Και δεύτερο πλοίο μετά το ερευνητικό σκάφος Ακαντέμικ Σοκάλσκι παγιδεύτηκε στους πάγους της Ανταρκτική. Πρόκειται για το κινέζικο πα...

Και δεύτερο πλοίο μετά το ερευνητικό σκάφος Ακαντέμικ Σοκάλσκι παγιδεύτηκε στους πάγους της Ανταρκτική. Πρόκειται για το κινέζικο παγοθραυστικό που είχε μεταβεί στην περιοχή με αποστολή τη διάσωση των επιβατών του ρωσικού πλοίου το οποίο είχε παγιδευτεί στη λευκή κόλαση της Ανταρκτικής για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο από επίσημη αυστραλιανή πηγή, το κινεζικό πλοίο αποκλείστηκε και αυτό από τους πάγους. Το παγοθραυστικό Xue Long – ο Δράκος του χιονιού – ήταν αυτό που κατάφερε με την αποστολή ελικοπτέρου να συμμετάσχει επιτυχώς στη διάσωση των επιβατών του ρωσικού ερευνητικού σκάφους Ακαντέμικ Σοκάλσκι που ήταν μπλοκαρισμένο ανάμεσα σε παχύ στρώμα πάγου από τις 24 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα όμως με την αυστραλιανή ναυτική αρχή η οποία έκανε την σχετική ανακοίνωση το κινεζικό παγοθραυστικό αφού ολοκλήρωσε την αποστολή διάσωσης δεν κατάφερε παρά τους επίμονους χειρισμούς του πληρώματος να ξεφύγει από τους πάγους και θεωρείται παγιδευμένο στην Ανταρτική. Το παγοθραυστικό σύμφωνα με τους αυστραλούς δεν έχει υποστεί καμία ζημία, και δεν έχει ζητήσει βοήθεια.
«Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το πλήρωμα του Xue Long», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ναυτικής αρχής της Αυστραλίας όπου προστίθεται ότι το σκάφος διαθέτει επάρκεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για αρκετές εβδομάδες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση