GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπερντ Λούκε: Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη

Χρεοκοπημένη χώρα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε, επαναλαμβάνοντας τις ...


Χρεοκοπημένη χώρα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του υπέρ της εξόδου των χωρών του Νότου, από την Ευρωζώνη.
«Εάν οι υπό κρίση χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα και δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση καταστροφικές συνέπειες», υποστηρίζει ο κ. Λούκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» και προσθέτει ότι οι ίδιες αυτές οι χώρες, έχοντας τη δυνατότητα να υποτιμήσουν το εθνικό τους νόμισμα, θα καταφέρουν να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές και να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη.
Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα των δανειστών θα χαθούν οριστικά, τονίζει: «Τα χρήματα είναι εδώ και καιρό χαμένα. Οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό κρατικό χρέος είναι βιώσιμο».
Ο κ. Λούκε εκτιμά ακόμη ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς, όπως λέει, το χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κρίση αυξάνεται διαρκώς και παράλληλα η οικονομία τους συρρικνώνεται.
«Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν συρρικνωθεί. Τι λύθηκε λοιπόν εκεί;», διερωτάται και διαχωρίζει μόνο την περίπτωση της Ιρλανδίας. Κατηγορεί μάλιστα την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ότι «αποκοιμίζει τους πολίτες και τους ρίχνει στοχευμένα στάχτη στα μάτια», αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι καταστρέφει το κοινωνικό κράτος της Γερμανίας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Το μουνι της μανας σου ειναι χρεοκοπημενο, ΑΛΗΤΗ,
    οταν βαζατε τον ΝΟΤΟ στην ΕΟΚ ηταν καλα, ετσι;!

    Οταν θεσπιζατε το ΙΔΙΟ νομισμα ΚΑΙ για το ΝΟΤΟ ολα ωραια, ετσι;!
    ΓΙΑΤΙ δεν βαζατε ΔΥΟ Ευρω -ενα "ισχυρο" του Βορα και ενα "αδυνατο" του Νοτου- ωστε να ΜΗΝ εχουμε κανενα προβλημα τωρα;!

    Χαζοβιοληδες, μαλακισμενα, αχρηστα ανθρωποειδη
    οι "δικοι" μας ΚΑΦΡΟΙ -στυλ "Σημιτη", κλπ-
    ειναι αγγελοι μπροστα σας
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση