GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρόεδρος Αμπάς για τους εποικισμούς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απείλησε χθες ότι θα λάβει "νομικά και διπλωματικά μέτρα" για να καταπολεμήσει το &quo...

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απείλησε χθες ότι θα λάβει "νομικά και διπλωματικά μέτρα" για να καταπολεμήσει το "καρκίνωμα" των εποικισμών στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μία ημέρα πριν από τη νέα περιοδεία που... πρόκειται να πραγματοποιήσει στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

"Έχουμε ήδη πει ότι δεν θα μείνουμε άπραγοι όσο θα πολλαπλασιάζεται το καρκίνωμα των εποικισμών, ιδίως στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικαιωμάτά μας ως μέλους-παρατηρητή των Ηνωμένων Εθνών για να λάβουμε κάθε νόμιμο, διπλωματικό και πολιτικό μέσο, για να το σταματήσουμε", τόνισε.

Ο Αμπάς, που θα συναντηθεί με τον Κέρι το βράδυ της Παρασκευής στη Ραμάλα, επανέλαβε επίσης ότι αντιτίθεται "στην παρουσία του ισραηλινού στρατού στα εδάφη του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης", αναφερόμενος στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στα σύνορα της Δυτικής Όχθης με την Ιορδανία.

Μια ισραηλινή επιτροπή ενέκρινε την Κυριακή ένα νομοσχέδιο που κατέθεσε η υπερεθνικιστική δεξιά το οποίο προβλέπει την προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη ακόμη και στην περίπτωση που επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους. Αν και οι Ισραηλινοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το σχέδιο αυτό έχει "συμβολική αξία", οι Παλαιστίνιοι το επέκριναν με σφοδρότητα.

Οι Παλαιστίνιοι δέχονται μόνο την ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης, μια λύση που απορρίπτεται από το Ισραήλ καθώς επιμένει ότι θα πρέπει να μπορεί να υπερασπίζεται μόνο του τα εδάφη του.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση