GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει το κατηγορητήριο για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ εντοπίζει η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την οπο...

Ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ εντοπίζει η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την οποία ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων και ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης.
Ήδη, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομήνας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος και μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στην κλινική ο ανακριτής Διαφθοράς κ. Ανδρεάδης προκειμένου να του χορηγήσει προθεσμία για την απολογία του.
Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο. Στους εισαγγελείς Διαφθοράς διαβιβάστηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, πέντε πορίσματα από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε την έρευνά της το 2010, για την περίοδο που αφορά το χρονικό διάστημα 2007- 2012. Επίσης, διαβιβάστηκε και ένα πόρισμα από την Αρχή για την Καταπολέμηση Κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζονται περιπτώσεις υπέρογκης χρηματοδότησης επιχειρηματιών με επισφαλή δάνεια για τα οποία δεν έχει καταβληθεί στην Τράπεζα «ούτε ένα ευρώ». Χαρακτηριστικά, αναφέρεται περίπτωση επιχειρηματία, κατηγορούμενου σε άλλη υπόθεση, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε με 100 εκατ. ευρώ, ενώ άλλος επιχειρηματίας φέρεται να έλαβε παρανόμως δάνειο 110 εκατ. ευρώ.
Στο πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζονται περιπτώσεις που τα δάνεια όχι μόνο δεν διατέθηκαν για στήριξη επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά «προς δημιουργία πλούτου». Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επίμαχα ποσά αποκρύβησαν, ουσιαστικά, με τη μεταφορά τους σε offshore εταιρίες ή με τη διάθεσή τους για αγορές ακινήτων στο εξωτερικό. Μάλιστα, στο πόρισμα της εισαγγελέως φαίνεται να γίνεται μνεία σε περίπτωση επιχειρηματικού δανείου για το οποίο υπογράφηκε μεταξύ επιχείρησης και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ειδική ρήτρα, η οποία απαγορεύει στο πιστωτικό ίδρυμα να παρακολουθεί τη χρήση του δανείου.
Οι εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να επικέντρωσαν την έρευνά τους σε πολλά δάνεια, εκ των οποίων τα επτά αφορούν μεγάλο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, ενώ τρία από αυτά χαρακτηρίζονται «κραυγαλέες περιπτώσεις».
Η δίωξη που ασκήθηκε κατά των 25 προσώπων, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, επικεφαλής, αλλά και υπάλληλοι του ΤΤ, αφορά τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, άμεσης συνέργειας σε απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και άμεσης συνέργειας στη νομιμοποίηση. Το τελευταίο αδίκημα αφορά κυρίως υπαλλήλους της τράπεζας, καθώς από στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι από τα χρήματα των δανείων έλαβαν ποσά σε λογαριασμούς τους.
Σκέλος της κατηγορίας της απάτης -από την οποία προσδιορίζεται ζημιά, στο εισαγγελικό πόρισμα, ύψους 125 εκατ. ευρώ- αφορά την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών που έγινε σε συνεργασία του ΤΤ με τον κ. Κοντομηνά.

2 σχόλια

  1. 1.700.000 ιδιοκτήτες δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ του 2012. Κατά μέσο όρο τα σπίτια αυτά έχουν 4 ψηφοφόρους, που θα καταψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι απανωτοί φόροι έρχονται και λήγουν τέλη Ιανουαρίου. Όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι θα μαυρίσουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα πάρουν από 2% και η ΝΔ θα πέσει κάτω από 10% ότι κι αν κάνουν. Στουρνάρας και φόροι και χαράτσια αποτελειώνουν ΣΗΜΕΡΑ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Όλη η Ελλάδα σήμερα παίρνει τα ραβασάκια του Υπουργείου Οικονομικών και ετοιμάζεται να στείλει στο πολιτικό τάφο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τον Μάιο. Είναι τελειωμένοι. Στο λάκκο που έσκαψαν για τους Έλληνες θα πέσουν εκείνοι μέσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ 1.000.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΕΤΗΔΕ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΧΡΕΗ.
    ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ.ΑΝΕΘΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση