GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυτική Ελλάδα: Η εξαθλίωση στις φοιτητικές εστίες

Οταν κάποιος σκέφτεται ένα μέρος χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, χωρίς Ίντερνετ και ενίοτε χωρίς καθόλου ρεύμα και φαγητό δεν μπορεί ...


Οταν κάποιος σκέφτεται ένα μέρος χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, χωρίς Ίντερνετ και ενίοτε χωρίς καθόλου ρεύμα και φαγητό δεν μπορεί να φανταστεί κάτι χειρότερο.

Κι όμως οι πρωτοετείς φοιτητές που πρόκειται να μείνουν στις Εστίες μπορούν: το να μη βρουν μια θέση σε αυτόν τον «παράδεισο».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, εκατοντάδες φοιτητές από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος δεν καταφέρνουν να εξασφαλίζουν δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία, όχι επειδή δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις, αλλά επειδή δεν υπάρχει χώρος.

ΠΑΤΡΑ

Η υγρασία τρώει το παλιό κτήριο της Φοιτητικής Εστίας στην Πάτρα, το οποίο γίνεται λίμνη με την πρώτη βροχή. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι να μην έχεις καθόλου δωμάτιο» λέει η Αναστασία, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
«Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 50 αιτήσεις. Υπάρχουν πάνω από 50 φοιτητές, ξεκρέμαστοι, στο δρόμο, που φιλοξενούνται από δω κι από κει μέχρι να δουν αν θα πάρουν τελικά δωμάτιο. Το πρόβλημα αυτό πάντα υπήρχε, δεν επαρκούσαν ποτέ τα δωμάτια, κάποιοι έμεναν έξω παρ” όλο που πληρούσαν τις προδιαγραφές. Παλιά όμως μας νοίκιαζαν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης αυτά τα κονδύλια έχουν κοπεί».

ΑΓΡΙΝΙΟ

Στο Αγρίνιο, όπως τονίζει σε επικοινωνία του με το thebest.gr ο Γραμματέας Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Τάσος Κουτσογιάννης, τα τελευταία 5 χρόνια δεν προβλέπεται καν εστία για τους φοιτητές παρόλο που τα τμήματα κάποτε άνηκαν στο Παν. Ιωαννίνων και πλέον στο Παν. Πατρών .

Κατα καιρούς δε λειτουργεί ούτε η σίτιση (το τελευταίο 4 μηνο είχε διακόψει ο ανάδοχος την λειτουργία της χωρίς κάποιο προφανή λόγο) με αποτέλεσμα όλα αυτά αρκετοί φοιτητές να έχουν ήδη αποχωρήσει από την πόλη χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους οι οποίες απαιτούν συνεχή παρουσία στην πόλη λόγο των εργαστηρίων και στα 3 τμήματα που υπάρχουν.Και μέσα σε όλα αυτά τα κτίρια που γίνοτνται τα μαθήματα τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν θέρμανση . Αιτίες για όλα αυτά πολλές αλλα αξίζει να αναφερθούν αυτά τα λίγα γιατι μας έχουν ξεχασμένους και αγνοούν την ύπαρξή μας σχεδόν όλοι οι υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση