GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειώθηκε το χρέος των χωρών της ευρωζώνης

Μειώθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 το χρέος των χωρών της ευρωζώνης για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, αυξάνοντας τις ...

Μειώθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 το χρέος των χωρών της ευρωζώνης για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι η ευρωζώνη βγαίνει από την κρίση χρέους που την ταλανίζει εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Το κρατικό χρέος υποχώρησε στις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, δηλαδή στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και στην Πορτογαλία, μία χώρα από τις πέντε που χρειάστηκαν διάσωση.

Ωστόσο, το κρατικό χρέος αυξήθηκε στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε η κρίση, καθώς και στην Ισπανία, η οποία χρειάστηκε διάσωση για τις τράπεζες της.

Συνολικά, το χρέος στις 17 χώρες της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε στα 8,842 τρισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατική Υπηρεσία, Eurostat, από τα 8,875 τρισ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση