GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόφαση του υπουργείου αφήνει με κενά τα λύκεια στην Κρήτη

Με διορισμούς εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέχρι το τέλος του μήνα, απαντά το υπουργείο παιδείας στα ...


Με διορισμούς εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέχρι το τέλος του μήνα, απαντά το υπουργείο παιδείας στα αιτήματα εκπαιδευτικών και μαθητών να... καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που παρατηρούνται στα σχολικά συγκροτήματα της χώρας.

Το παράδοξο στην συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ότι παρά το γεγονός ότι τα κενά σε διδακτικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το υπουργείο ενέκρινε πιστώσεις για την πρόσληψη μόνο 212 εκπαιδευτικών οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Από το σύνολο των 212 εκπαιδευτικών, στην Περιφέρεια Κρήτης θα καταλήξουν λιγότεροι από 10, οι οποίοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι και κατ' επέκταση τα λύκεια του νησιού θα μείνουν χωρίς καμία τοποθέτηση!

Το κλίμα στις τάξεις των εκπαιδευτικών είναι έκρυθμο καθώς όπως τονίζουν οι διδακτικές ώρες που έχουν χαθεί μέχρι και σήμερα είναι εκατοντάδες με αποτέλεσμα να έχει επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων.

Παρά το γεγονός ότι περί τα μέσα Δεκεμβρίου είχε ξεσπάσει έντονη φημολογία ότι το υπουργείο Οικονομικών θα ενέκρινε τελικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για πρόσληψη 1.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών , η αρνητική απάντηση του οικονομικού επιτελείου , αποτέλεσε την χαριστική βολή στις ελπίδες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το Υπουργείο Οικονομικών θέλησε να χρυσώσει το χάπι αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως για 212 πιστώσεις που αφορούν διορισμούς, ωστόσο οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα κενά που έχουν προκύψει μόνο στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τα αιτήματα στο Υπουργείο Παιδείας για κάλυψη των κενών στα σχολεία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο οι μηδαμινές πιστώσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προκειμένου να γίνουν αποδεκτά.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Απόστολος Κλινάκης βρίσκεται στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews. gr πραγματοποίησε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο για επιπλέον πιστώσεις, πέρα των 212 που έχουν ήδη εγκριθεί.

Οι συνδικαλιστική κοινότητα κάνει λόγο για την χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων ετών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο γύρο κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση