GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαμία: Άφησαν χωρίς τρόφιμα τους παιδικούς σταθμούς - Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Τι συμβαίνει στους παιδικούς σταθμούς με τις προμήθειες των τροφίμων; Εδώ και τρεις ημέρες δεχόμαστε στο LamiaReport καταγγελίες απ...


Τι συμβαίνει στους παιδικούς σταθμούς με τις προμήθειες των τροφίμων;
Εδώ και τρεις ημέρες δεχόμαστε στο LamiaReport καταγγελίες από γονείς, οι οποίοι μας λένε ότι στους παιδικούς σταθμούς που πάνε τα παιδιά τους, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα τρόφιμα που υποχρεούται ο παιδικός σταθμός να προσφέρει σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας.

"Οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να δίνουν στα παιδιά και πρωινό και δεκατιανό και μεσημεριανό. Μας είπαν ότι δεν έχουν ούτε ψωμί. Μόνο όσπρια μπορούν αν προσφέρουν στα παιδιά. Όταν ρωτήσαμε γιατί, μας απάντησαν ότι έχει καθυστερήσει η δημοπρασία από το Δήμο....", μας είπε μια μητέρα.

"Σε πίνακα ανακοινώσεων του σταθμού έγραφε ότι στα παιδιά δεν θα χορηγείται τροφή (ούτε ψωμί φυσικά) πάρα μόνο όσπρια και ζυμαρικά από το απόθεμα του παιδικού σταθμού μέχρι να γίνει η δημοπρασία από το δήμο..", μας ανέφερε άλλος γονιός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς πληρώνουν "τροφεία" κάθε μήνα με κατάθεση σε λογαριασμό τράπεζας του Δήμου (τράπεζα αττικής, alpha bank) απο 0 έως 53 ευρώ ανάλογα με τη φορολογική τους δήλωση.

Σε επικοινωνία που είχαμε το απόγευμα της Παρασκευής με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Μουστάκα, μας δήλωσε άγνοια για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα το δει άμεσα.

Οι γονείς έθεσαν επίσης και ένα άλλο θέμα. Οι σταθμοί λειτουργούν από τις 07:00΄ μέχρι τις 15:00΄, ενώ κανονικά το ωράριο είναι 07:00΄ μέχρι 16:00΄.

Δείτε στο link (www.poeota.gr/_download/fekk497-2002.pdf) τον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

(Στο άρθρο 8 παρ 3 αναφέρει για την οικονομική ενίσχυση από τους γονείς) και (στο 4. Άρθρο 11 παρ 5. αναφέρει για το ωράριο).
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση