GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία

Η επικήρυξη μαμούθ όπως την ονομάζουν τα ΜΜΕ για τους Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα και τους δολοφόνους των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, δε...


Η επικήρυξη μαμούθ όπως την ονομάζουν τα ΜΜΕ για τους Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα και τους δολοφόνους των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο. Το News 247 υπενθυμίζει τις επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία
Πρόκειται για πάγια τακτική των Αρχών η οποία κάποιες περιόδους είχε απλώς μπει στο περιθώριο.
Το News 247 υπενθυμίζει τις επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία.
Στις 9 Φλεβάρη του 2011 η Πολιτεία βγάζει ανακοίνωση και γνωστοποιεί την επικήρυξη του γνωστού δραπέτη και κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα, για ένα εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την τότε δεύτερη επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, υπάρχει "χρηματική αμοιβή ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του". Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου".
Στις 12 Νοεμβρίου του 2009 υπάρχει ακόμα μία επικήρυξη αυτή τη φορά εις βάρος αγνώστων. Αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης με βιτριόλι κατά της εργαζόμενης σε εταιρεία καθαρισμού και συνδικαλίστριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Η χρηματική αμοιβή είναι και τότε0 ύψους 1.000.000 ευρώ για όσους συμβάλλουν στην αποκάλυψη, εντοπισμό και σύλληψη των άγνωστων δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονική απόπειρα κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Λίγο νωρίτερα, στις 26 δηλαδή Οκτωβρίου του ίδιου έτους, επικηρύσσονται ως οι διαβόητοι ληστές με τα μαύρα, οι:
Σεϊσίδης Μάριος, Σεϊσίδης Συμεών και Τσιρώνης Γρηγόρης, αυτή τη φορά όχι για ένα εκατ. ευρώ αλλά για 600.000 ευρώ. Η επικήρυξη αφορά σε κακουργήματα αν και ανεπίσημα τα ονόματα τους συνδέονται με την τρομοκρατία.
Χρόνια πίσω, και πιο συγκεκριμένα το 2000 επικηρύσσονται από τις Αρχές οι άγνωστοι τότε δολοφόνοι του Βρετανού ταξίαρχου και ακόλουθου άμυνας της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Στίβεν Σόντερς. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, οι δράστες ήταν μέλη της 17Ν.
Εκτός από τους τρομοκράτες ή την άσκηση τρομοκρατίας κατά συνδικαλιστών (υπόθεση Κούνεβα) το Δεκέμβριο του 1990 επικηρύσσεται ο δάσκαλος Γ. Πετροδασκαλάκης για 10 εκατ. δραχμές. Είχε δολοφονήσει δύο καθηγητές.
Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1989 η Αστυνομία επικήρυξε τους άγνωστους πάλι τότε δράστες για το φόνο του Παύλου Μπακογιάννη στο Κολωνάκι.
Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. αλήθεια ποιος τα παίρνει τα λεφτά αφού το σύστημα που παρακολουθεί ηδη τους πάντες και τους τρομοκράτες πολλαπλάσια ξέρει εκ των προτέρων τα προσωπα και τα μέρη που μπορούν να βρίσκονται ή δίνονται για να καλυφθούν συμφωνίες κυρίων. Αληθεια ο Σαββας τι πραγματικη μεταχείριση έχει μετά την απόφαση που κατέληξε να πάρει ο αδελφός του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση