GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα σωστικά συνεργεία «καίνε» τον καπετάνιο του Costa Concordia

Στη δίκη για τη διαλεύκανση των συνθηκών του ναυαγίου του Costa Concordia το 2012 τα συνεργεία διάσωσης επιρρίπτουν ευθύνες στον καπετά...

Στη δίκη για τη διαλεύκανση των συνθηκών του ναυαγίου του Costa Concordia το 2012 τα συνεργεία διάσωσης επιρρίπτουν ευθύνες στον καπετάνιο, ενώ η ιταλική κυβέρνηση και η...
πλοιοκτήτρια εταιρία διαφωνούν για την ανακύκλωση του πλοίου.

Στο δικαστήριο της μικρής πόλης Γκροσέτο στην Τοσκάνη παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος γύρω από το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia.

Εξάλλου, δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη ναυτική τραγωδία μπροστά από το νησί Τζίλιο, που στοίχισε τη ζωή 32 επιβατών, τη στιγμή που στο εδώλιο κάθεται ο καπετάνιος του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, εγκατάλειψη πλοίου και άρνηση συνεργασίας με τις Αρχές.

Να σημειωθεί πως ο Φραντσέσκο Σκετίνο είναι πλέον ο μόνος κατηγορούμενος, καθώς όλοι οι συγκατηγορούμενοί του παραδέχθηκαν την ενοχή τους και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από ενάμιση μέχρι δύο χρόνια και δέκα μήνες.

Στην περίπτωση του καπετάνιου, όμως, η εισαγγελία απέρριψε ως «αστεία» την πρόταση συμβιβασμού των συνηγόρων του για ποινή φυλάκισης τριών ετών και πέντε μηνών.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Ρόκο Πινάτ, ο οποίος παρακολουθεί τη δίκη, θεωρεί ότι ο καπετάνιος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου φέρνει αποκλειστικά την ευθύνη για την τραγική έκβαση του δυστυχήματος:

«Ο άνθρωπος αυτός συμπεριφέρθηκε ανεύθυνα. Δεν έδωσε αξία στη ζωή των άλλων. Φαίνεται ότι σκέφθηκε μόνο τη δική του ζωή. Μόνο να ντρέπεσαι για λογαριασμό του μπορείς. Αν είχε ζητήσει έγκαιρα βοήθεια θα είχαν επιζήσει όλοι οι επιβάτες».

Παράλληλα με τη δίκη η ιταλική κοινή γνώμη παρακολουθεί την αντιπαράθεση μεταξύ της αμερικανικής πλοιοκτήτριας Carnival και του ιταλικού δημοσίου σχετικά με την ανακύκλωση του Costa Concordia.

Η εταιρία έχει κηρύξει διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετέχει και η Ιταλία, και η κυβέρνηση επιθυμεί η ανακύκλωση του πλοίου να γίνει σε ιταλικό λιμάνι. Ωστόσο, 75.000 τόνοι θα πρέπει να γίνουν παλιοσίδερα και να ανακυκλωθούν.

Για τους Ιταλούς αποτελεί ζήτημα κύρους να αναλάβουν εκείνοι την ανακύκλωση του σκάφους που δυσφήμησε τόσο τη χώρα.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση