GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Έρευνα στη Deutsche Bank από την BaFin

Η γερμανική τραπεζική αρχή σχεδιάζει να στείλει ερευνητές στα γραφεία της Deutsche Bank AG σε σχέση με την παγκόσμια έρευνα για πιθανή....

Η γερμανική τραπεζική αρχή σχεδιάζει να στείλει ερευνητές στα γραφεία της Deutsche Bank AG σε σχέση με την παγκόσμια έρευνα για πιθανή...
χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος, αναφέρει πηγή με γνώση του θέματος.

Η τραπεζική αρχή BaFin, η οποία εδρεύει στη Βόννη, ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι συμμετέχει στη διεθνή έρευνα για πιθανή χειραγώγηση στην αγορά συναλλάγματος.

Από τότε, αρκετές τράπεζες έχουν θέσει σε αργία πάνω από 12 traders τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του περασμένο έτους. Πιο πρόσφατα, όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η Wall Street Journal, η Deutsche Bank, ο μεγαλύτερος διαπραγματευτής συναλλάγματος με βάση το μερίδιο στην αγορά, έθεσε σε αργία δύο traders στην Αμερική σε σχέση με την έρευνα.

Μια επιτόπια επιθεώρηση στα γραφεία της Deutsche Bank θα δείξει εάν η BaFin κατευθύνει την έρευνα που διεξάγει στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σε ένα πιο σοβαρό επίπεδο, σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Τα σχέδια για την επίσκεψη των στελεχών της BaFin έρχονται σε μια ταραγμένη στιγμή για τη γερμανική τράπεζα. Την Κυριακή, η Deutsche Bank ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 πιο νωρίς λόγω των απροσδόκητων ζημιών. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η μείωση των εσόδων στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και μια σειρά νομικών και λογιστικών επιβαρύνσεων οδήγησαν σε καθαρές ζημιές ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ ($1,35 δισ.) το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τις ζημιές τη Δευτέρα, ο οικονομικός διευθυντής Stefan Krause δήλωσε ότι η τράπεζα έχει δεχτεί διάφορα αιτήματα από τις ρυθμιστικές αρχές σε σχέση με την έρευνα στην αγορά συναλλάγματος και έχει δεσμεύσει "σημαντικούς πόρους για το συγκεκριμένο θέμα".

"Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στο πλαίσιο της έρευνας η οποία βρίσκεται στα πρώτα στάδια σε αυτό το χρονικό σημείο", δήλωσε.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση